Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Öğretmenlerin Sınıf Yönetimi Yaklaşımı ile Öğrencilerin Okul Bağlılıkları Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
International Journal of Social Science Research
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, öğretmenlerin sınıf yönetimi yaklaşımları ile ortaokul 5, 6, 7, 8. sınıf öğrencilerinin okula bağlılıkları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Bu araştırmada, nicel yöntem tercih edilmiş ve tarama modelinin ilişkisel tarama deseninde tasarlanmıştır. Araştırmanın evreni, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesinde öğrenim gören ortaokul öğrencileridir. Araştırmanın örneklemi, Sinanpaşa ilçesindeki iki resmi ortaokulda öğrenim gören 382 öğrenciden oluşmaktadır. Veriler “Sınıf Yönetimi Anlayışı” ve “Okul Bağlılığı” ölçekleri ile birlikte kullanılan kişisel bilgiler formu aracılığıyla elde edilmiştir. Verilerin analizinde ise korelasyon ve regresyon kullanılmıştır. Öğretmenlerin sınıf yönetimi yaklaşımları ile öğrencilerin okula bağlılıkları arasındaki ilişki cinsiyet, akademik başarı, sınıf düzeyi, anne eğitim durumu, baba eğitim durumu değişkenlerine göre incelenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre sınıf yönetimi yaklaşımıyla okul bağlılığı arasında pozitif yönde anlamlı ilişki tespit edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına bakıldığında sınıf yönetimi yaklaşımları ile öğrencilerin okula bağlılıkları arasında cinsiyet, anne ve baba eğitim durumu arasında anlamlı ilişkiler olduğu tespit edilirken, karne ortalaması olarak 85-100 aralığında, sınıf bazında ise 7. Sınıf düzeyinde anlamlı ilişkilere ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Social Science Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 849
2023 Impact/Etki : 0.286
International Journal of Social Science Research