Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
EBRU TEKNİĞİNİN BİLİM VE SANATTAKİ YANSIMALARININ BİR DEĞERLENDİRMESİ
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Resim sanatında ebru tekniği kullanımı deneysel ve yeni formların oluşmasında sanatçıya geniş soyut tahayyüller havuzu imkanları açar. Kadim bir geçmişi olan ebru sanatı tarih sürecinde kitap sayfalarında bir süsleme sanatı olarak kullanılmakta, tekniğinde kullanılan suyun dinamik yapısı sanatsal üretimlerin daha seri bir şekilde üretimine olanak vermektedir. Ebru  biçimsel olarak ilginç, geleneksel ve yeniliğe açık bir teknik olması nedeniyle güncelliğe açık resimsel formların oluşmasında deneysel bir anlatım dilidir. Çağdaş sanatta da örnekleri görülen ebru sanatı, insanın farklı malzemeleri kullanarak resim üretmesinde hayal gücü yüksek ve bir daha üretilmesi zor  sanat eserlerinin miras kalmasında insanın özgür tarafını yücelten bir sanat formu olarak karşımızdadır. Ebru tekniğiyle oluşturulan sanatsal üretimler sadece sanat mecrasında değil, hücreli yapısı düşünüldüğünde bilimsel izlerinin diğer canlılarda da görüldüğü zengin kompozisyonları barındırır. Bu anlamda çalışmanın amacı ebru sanatının resim sanatına nasıl bir soluk getirdiği ve bilimsel izlerinin farklı canlılarda görerek seyri yüksek bir resimsel kompozisyon alanının keşfedilmesine yardımcı olmaktır.

Anahtar Kelimeler:

An assessment of the scientific and artistic aspects of EBRU technique
2022
Yazar:  
Özet:

The use of ebru technique in the painting art gives the artist the possibilities of a large abstract imaging pool in the formation of experimental and new forms. The ancient history of ebru art has been used as a decoration art in the history of the book pages, the dynamic structure of the water used in the technique enables the production of art productions in a more series manner. Ebru is an experimental narrative language in the formation of images open to date because it is a formally interesting, traditional and innovative technique. In contemporary art, the ebru art, which is also seen as examples, is faced with us as an art form that praises the free side of man in the production of paintings using different materials with a high imagination and in the inheritance of hard-produced works of art. The art productions created by the Ebru technique contain rich compositions not only in the art mecra, but, when considering its cellular structure, its scientific traces are also seen in other living organisms. In this sense, the aim of the study is to help discover how ebru art brings a breath to the painting and the scientific traces of it in different living creatures.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.791
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi