Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
İntrakraniyal anevrizmaların tedavisi için uygulanan endovasküler koil embolizasyonunun manyetik rezonans anjiyografi ile takibi
2021
Dergi:  
Pamukkale Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Manyetik rezonans anjiyografinin (MRA) endovasküler koil ile tedavi edilen intrakraniyal anevrizmaların takiplerinde kullanışlılığını ve tekrarlanabilirliğini değerlendirmek. Gereç ve Yöntem: Platin koil ile tedavi edilen 51 hasta (18 erkek, 33 kadın; yaş 21-86 yıl, ort. yaş 50.2 yıl) bu çalışmaya alındı. Hastalara, endovasküler tedaviden 3-6 ay sonra takip MRA planlandı. İki girişimsel nöroradyolog, TOF-MRA görüntülerini körleme değerlendirdi. Bu amaçla, maksimum yoğunluk projeksiyonu (MIP) ve multiplanar reformasyon (MPR) gibi 3D TOF görüntülerinin kaynak MR görüntüleri ve hacimsel işleme teknikleri kullanılmıştır. Altı ay ile birinci yılda hastanın özelliklerine bağlı olarak biplanar anjiografi ünitesinde bir referans testi olarak takip dijital subtraksiyon anjiyografi (DSA) yapılmıştır. Bulgular: Tedavi edilen 54 serebral anevrizmalı hastadan, 5’inde rezidü veya rekürren anevrizma olduğu DSA ile doğrulandı; ikisi baziler tepe , biri sol MCA bifurkasyosu, biri anterior komünikan arter ve biri sağ supraklinoid internal karotid arterdi. Daha sonra DSA, MRA verileriyle karşılaştırıldı. MRA için toplam uzlaşma 0,94 idi. MRA için, okuyucuların iyi uyumunu göstermek için Kappa katsayısı 0.74 idi (%95 CI 0.44 ile 1.04 idi). Sonuç: MRA, endovasküler koil embolizasyonundan sonra anevrizmaların takibi için tekrarlanabilir bir tekniktir. Altın standart bir test olarak konvansiyonel kateter anjiyografi şüpheli olguları göstermek için kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Follow-up Of Endovascular Coil Embolization Applied For The Treatment Of Intracranial Aneurysms By Magnetic Resonance Angiography
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: To assess the usefulness and reproducibility of magnetic resonance angiography (MRA) for the evaluation of intracranial aneurysms treated by endovascular coiling. Materials and Methods: 51 patients (18 men, 33 women; 21-86 year-old, mean age 50.2) with 54 aneurysms treated by detachable platinum coils were included in this study. The patients were scheduled for follow-up MRA imaging at three to six months after endovascular treatment. Two interventional neuroradiologists, evaluated the TOF-MRA images blindly. Source MR images and volume rendering techniques of 3D TOF images such as maximum intensity projection (MIP) and multiplanar reformation (MPR) were utilized for this purpose. Follow-up digital subtraction angiography (DSA) was performed as a reference test on a biplane angiographic unit on the sixth month and the first year depending on the patient's characteristics. Results: DSA confirmed residual or recurrent aneurysmal flow in 5 patients out of 54 treated cerebral aneurysms; two with tip of basilary artery, one with left MCA bifurcation, one with anterior communicating artery and one with right supraclinoid internal carotid artery. Then the DSA images were compared with the MRA data. Total agreement was 0.94 for MRA. Kappa coefficient was 0.74 for indicating good concordance of the readers for MRA (95 % CI was 0.44 to 1.04). Conclusion: MRA is a reproducible technique for the follow-up of aneurysms after endovascular coil embolization. Conventional catheter angiography as a gold standard test could be used to solve uncertain cases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Pamukkale Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 948
Atıf : 1.244
2023 Impact/Etki : 0.022
Pamukkale Tıp Dergisi