Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
PLASTİK KABİN ÜRETİMİNDE İSRAFIN ÖNLENMESİ
2020
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Müşterinin bedelini ödemek istemediği, ürün ve hizmetlere değer katmayan faaliyetler için yapılan her türlü zaman, para ve kaynak tüketimi israf olarak kabul edilebilir. Bu değer katmayan ancak kaynak tüketimine neden olan faaliyetlerin belirlenerek ortadan kaldırılması ve/veya iyileştirilmesi, işletmelerin amaçlarına ulaşmalarına önemli katkılar sağlayacaktır. Değer katmayan faaliyetlerin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması için öncelikli olarak çıktının doğru olarak tanımlanması gerekmektedir. Çıktı doğru olarak tanımlandığında, çıktının elde edilmesindeki faaliyetlerin analizi de doğru olarak yapılabilecektir. Çalışmada, Covid-19 salgınının yayılmasının önlenmesi amacıyla şehir içi ulaşımda kullanılan taksi ve dolmuşlara plastik kabin üretimi ve montajını üstlenen bir şirketin süreç analizi yapılmıştır. Analiz sonucuna göre üretim sürecinde değer katmayan faaliyetlerin ortadan kaldırılması ve değer katan faaliyetlerin iyileştirilmesi sonucunda elde edilen maliyetlerdeki azalmaya ve üretim sürecindeki kısalmaya yer verilmiştir. Çalışmanın amacı, üretim sürecindeki değer katmayan faaliyetlerin ortadan kaldırılması ve değer katan faaliyetlerin iyileştirilmesinin işletmeye sağlayacağı katkıyı ortaya koymaktır. Çalışma sonucunda, iş sürecinde yapılan küçük iyileştirmelerin üretim süresinde % 44, birim maliyetlerde ise % 23 azalma sağladığını ortaya koymuştur. Çalışma birim maliyetlerin hesaplanması amacına yönelik olarak yapılmadığı ve iyileştirmelerin sadece üretim sürecindeki işçilik ve makine çalışma süresiyle sınırlı tutulduğu için, bu iki unsur dışındaki maliyetler hesaplamaya dahil edilmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Prevention of Plastic Cabin
2020
Yazar:  
Özet:

Any time, money and resource consumption for activities in which the customer does not want to pay the price, which do not add value to the products and services, can be considered a waste. The elimination and/or improvement of activities that do not add this value but result in the consumption of resources will make significant contributions to the goals of the enterprises. In order to identify and eliminate non-value activities, it is necessary to identify the output correctly. When the output is defined correctly, the analysis of the activities in obtaining the output can also be done correctly. The study conducted a process analysis of a company that was responsible for the production and installation of a taxi and plastic cabin used in urban transport to prevent the spread of the Covid-19 epidemic. According to the analysis, the elimination of activities that do not add value in the production process and the improvement of activities that add value resulted in reduction in costs and reduction in the production process. The aim of the study is to show how the elimination of activities that do not add value in the production process and the improvement of activities that add value will contribute to the operation. The study found that small improvements in the work process resulted in a reduction of 44% in production time and 23% in unit costs. Since the work unit costs are not made for the purpose of calculation and the improvements are limited only to the work and machine working time in the production process, the costs other than these two elements have not been included in the calculation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 359
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)