Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
COVID-19 SÜRECİNDE MUHASEBE MESLEK MENSUPLARININ DİJİTALLEŞME VE UZAKTAN ÇALIŞMAYA YÖNELİK ALGILARI
2022
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Covid-19 tüm dünyada insanların hayatına bir anda girerek dünyayı belirsiz durumlarla karşı karşıya bırakmıştır. Bu belirsizlik her sektörü etkilediği gibi muhasebe meslek mensuplarının da hem iş hem de sosyal hayatlarını etkilemiştir. Muhasebe meslek mensupları, devlet ile işletmeler arasındaki kilit rolüne Covid-19 sürecinde de büyük ustalıkla devam etmiştir. Hem teknolojinin büyük bir hızla gelişmesi hem de Covid-19 kaynaklı değişimlerin yaşanması meslek mensuplarını değişime hızlı bir şekilde ayak uydurmaya zorlamıştır. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, muhasebe meslek mensuplarının Covid-19 döneminde uzaktan çalışma şekillerini ve dijital dönüşümü nasıl deneyimledikleri konusunu onların bakış açısıyla incelemektir. Bu sebeple araştırmada nitel yöntemlerden biri olan yarı yapılandırılmış görüşmelerden faydalanılmış ve 12 meslek mensubunun konu hakkındaki görüşleri alınmıştır. Yapılan mülakatlar sonucunda, katılımcıların görüşleri 6 ana tema altında toplanmıştır. Elde edilen bulgulara göre, meslek mensupları pandemi döneminde dijital dönüşümün hızlandığını ve uzaktan çalışmanın arttığını belirtmişlerdir. Bu dönemde zoraki de olsa uzaktan çalışmayı deneyimleyen meslek mensupları muhasebeciliğin evden de yapılabileceğini ve yönetmelikte büro edinmeye yönelik maddenin güncellenmesi gerektiğini ifade etmişlerdir. Yine pandemi döneminde meslek mensuplarının çalışma şekillerinde önceki döneme kıyasla çeşitli değişiklikler olduğunu ve bunlardan bazılarına uyum sağlamaya çalışırken karar yetkisi olan kurumlardan yeterli destek alamadıklarını ifade etmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Perceptions Of Accounting Professionals Regarding Digitalization and Remote Work During The Covid-19 Pandemic
2022
Yazar:  
Özet:

Covid-19 has spread all over the world and humanity faced with uncertain situations. These ambiguous conditions have also affected the public accountants in terms of their working schedules and social lives, as they have affected every sector. The public accountants have continued their key role between government and corporations with great effort during the Covid-19 period. Covid-19 has forced the accountants to quickly adapt to this change in work arrangement with the support of the rapid development of technology. This study aims to examine the responses of professional accountants in the frame of remote working due to Covid-19 and their adaptation to the digital transformation. In this research, the data was collected by semi-structured interviews, which are one of the qualitative methods. The interviews were conducted with 12 certified public accountants, and their responses were recorded. The results of the interviews were classified under six main themes within the framework of the answers of the participants. Accountants stated that digital transformation gained speed and remote work mounted during the pandemic period. Professionals who experienced working remotely, albeit forcibly during this period, stated that accounting can also be done from home, and that the regulation that requires obtaining an office should be updated. They also stated that during the period, there were various changes in the working schemes compared to the previous period and that they could not get enough support from the government agencies with decision authority.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.546
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research