Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Muhafazakârlıktan Müsamahakârlığa: İngiliz İlişkilerinin Gölgesinde Suudi Arabistan'ın Yönetim Anlayışındaki Değişim
2023
Dergi:  
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Suud-İngiliz ilişkilerinin, bugünkü Suudi Arabistan Krallığı'nın gelişimini şekillendirmede oynadığı role odaklanarak, ülkenin kuruluş dönemini incelenmektedir. Araştırmacılar, Birinci Dünya Savaşı öncesinde İngilizlerle kurulan diplomatik bağların, Suudi Arabistan'ın bölgedeki konumunu güçlendirmede etkili olduğunu vurgulamaktadır. İngilizlerle olan etkileşimleri ve değişen küresel siyasete uyum sağlama becerisi sayesinde Suud hanedanı, karar alma süreçlerinde reelpolitiği göz önünde bulundurmayı öğrenmiştir. Bu çalışmanın temel argümanı, Suud Hanedanının Vahhabilik algısının muhafazakâr bir yorumdan daha müsamahakâr bir yoruma doğru kayarak bir dönüşüm geçirdiğidir. Bu araştırmada, Suudi hükümetinin din anlayışının, Arap çölündeki son derece tavizsiz duruşundan başlayarak, 1932'de Krallığın ilanıyla sonuçlanan evrimi okuyucuya sunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

From Conservative To Permissive: The Shift In Saudi Arabia's Management Approach In The Shadow Of English Relations
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines the founding period of the current Kingdom of Saudi Arabia, with a particular focus on the role that Saudi-British relations played in shaping the nation's development. Experts believe that these diplomatic ties, which were established prior to World War I, were instrumental in enhancing Saudi Arabia's position in the region. Through its interactions with the British and its ability to adapt to changing global politics, the Saudi government learned to consider realpolitik in its decision-making processes. As a result, the main argument of this study is that the Saudi perception of Wahhabism underwent a transformation, shifting from a conservative interpretation to a more permissive one. Through this investigation, we aim to contextualize the evolution of the Saudi government's understanding of religion, starting from its highly uncompromising stance in the Arabian desert and culminating in the Kingdom's proclamation in 1932.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 739
Atıf : 2.741
Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi