Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 10
TARİFE DIŞI ÖNLEMLERİN TİCARET AKIŞINA OLAN ETKİLERİNİN ÇEKİM MODELİYLE İNCELENMESİ
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Ülkeler Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması (GATT) ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) nezdinde yürütülen görüşmeler ile bu kuruluşlar nezdinde verdikleri birtakım taahhütler neticesinde gümrük vergilerinde indirime giderek, bir noktaya kadar ticaretin serbestleştirilmesini sağlamıştır. Ancak bu durum hiç de göründüğü gibi değildir, zira bir taraftan DTÖ nezdindeki taahhütler doğrultusunda gümrük vergileri azaltılırken, diğer taraftan uygulanan Tarife Dışı Önlemlerin (TDÖ) sayısı arttırılmıştır. Günümüzde TDÖ’ler ticaret maliyetlerinin önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. TDÖ’lerin ticaret akışları üzerindeki etkilerinin tahmin edilmesinde kullanılan en etkili araçlardan birisi ise çekim modeli olup, TDÖ’lerin etkilerinin tahmin edilmesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Belirtilen nedenlerle, bu çalışmanın temel amacı, TDÖ’lerin ticaret akışını ne yönde etkilediğine ilişkin çekim modeli kullanılarak analiz edilmesinde kullanılan yöntemleri, bu alandaki literatürde kaydedilen son gelişmeler ışığında ele almak ve ticaret politikası analizinin nasıl yapılacağına ilişkin çeşitli öneriler sunmaktır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research