Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Türkiye’de Görev Yapan Muhasebe Akademisyenlerinin Uluslararası Görünürlüğü Üzerine Bir Araştırma
2024
Dergi:  
Muhasebe ve Finansman Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkiye’de görev yapan muhasebe akademisyenlerinin uluslararası veri tabanlarında bulunan bilimsel çalışmalarının durumunu ortaya çıkarmaktır. Bibliyometrik analiz ve görselleştirme için VOSviewer ve RStudio Bibliometrix programları kullanılmıştır. Analize dahil edilen 382 çalışma Web of Science Core Collection veri tabanından elde edilmiştir. Sonuç olarak tek bir yazar veya kurumun çok fazla öne çıkmadığı gözlemlenmiştir. Ayrıca araştırma alanlarından muhasebe eğitimi ve meslek mensuplarına yönelik çalışmalar sürekli olarak güncel kalırken, son zamanlarda muhasebe tarihi alanındaki çalışmalar öne çıkmıştır. Son olarak performans analizi ve etkililik üzerine yapılan çalışmaların artış göstermesiyle ampirik çalışmaların daha popüler hale geldiği anlaşılmaktadır. Bu çalışma VOSviewer ve Bibliometrix i aynı anda kullanarak muhasebe alanında yapılan bibliyometrik çalışmalardan yöntem bakımından ayrışmaktadır. Ayrıca daha önce Türkiye’de görev yapan muhasebe akademisyenlerinin uluslararası görünürlüğünü araştıran bir çalışma bulunmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Muhasebe ve Finansman Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.227
Atıf : 10.126
2023 Impact/Etki : 0.72
Muhasebe ve Finansman Dergisi