User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 11
 Downloands 1
A Comparison of the duration of knee survival in patients with primary knee osteoarthritis who have treated viscosupplementation or arthroscopic debridement.
2023
Journal:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Author:  
Abstract:

Giriş: Eklem içi viskosuplementasyon ve artroskopik debridmanın diz artroplastisi uygulamasının zamanlamasını geciktirip geciktirmeyeceğini belirlemek. Gereç ve Yöntem: Kliniğimize dizde ağrı ve hareket kısıtlılığı ile başvuran, Kellgren – Lawrence sınıflamasına göre grade 2-3 primer osteoartrit tanısına sahip hastalardan , ilk ve rutin kontrol muayenelerinde VAS ve OX-12 kayıtları olup, en az 5 yıl (6,7 ±1,4 yıl) takip edilen 142 hasta çalışmaya dahil edildi. 142 hastanın 87'si (%61,3) kadın, 55'i (%38,3) erkekti. Hastaların yaş ortalaması 53,2 ± 14,3 idi. Gruplar, ortalama ilk başvuru sırasındaki yaşı, cinsiyet, morbid obezite ve diyabet varlığı, ortalama Visual Pain Score (VPS), Oxford-12 Questionary (OX-12) skorları ve sigara kullanımı açısından karşılaştırıldı. İlk başvuru tarihi ile artroplasti uygulanma tarihi arasında geçen süre de gruplar arasında karşılaştırıldı. Bulgular ve tartışma: 142 hastanın 87'sine (%61,3) 6,7±1,4 artroplasti uygulandı. Sadece NSAİİ alan hastalardan oluşan kontrol grubu, viskosuplementasyon uygulanan hastalar ve artroskopik debridman yapılan hastalarda, total diz artroplastisi oranı sırasıyla %61,5, %60,4 ve %61,9 idi. Sonuç: Altıncı ay ile ikinci yıl arasında ağrı gibi klinik semptomlarda düzelme olmasına rağmen, viskosuplementasyon ve artroskopik debridmanın dejeneratif süreci ve radyolojik kötüleşmeyi düzeltmediğini ve total diz artroplastisine kadar geçen süreyi etkilemediğini belirledik.

Keywords:

0
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Field :   Sağlık Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.135
Cite : 1.207
2023 Impact : 0.008
Cumhuriyet Tıp Dergisi