Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 9
 İndirme 1
Yol Kenarlarındaki Ağaçların Trafik Kaynaklı Karbon Aerosolleri Üzerindeki Etkisi
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde ve mega kentlerde sayıları sürekli artan motorlu taşıtlar, hava kirliliği kaynaklarının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Araç emisyonlarından yayılan ince partikül madde (PM2.5), insan sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkileri olan önemli bir kirleticidir. PM2.5 kirleticisinin önemli bileşenleri organik Karbon (OK) ve elementer karbondur (EK). PM2.5, OK ve EK seviyeleri, yoğun araç trafiğine sahip İstanbul mega kentinde bir sıcak noktada Mart ve Mayıs 2016 döneminde incelendi. Ayrıca aynı nokta 2016 yılı Mayıs ve Haziran aylarında ölçüm istasyonu yakınına büyük ağaçlar dikildikten sonra yeniden incelemeye alınmıştır. Ağaçlardan önceki ortalama ince partikül madde değeri, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Avrupa Birliği (AB) sınırlarının üzerinde olan 33,01±8,2 μg/m3 olarak ölçülmüştür. Bu çalışmanın yapıldığı dönemde OK ve EK konsantrasyonlarının ortalaması 6,56±3,78 μg/m3 ve 2,36±1,51 μg/m3 olarak bulunmuş, ağaçlardan sonra ince partikül madde ortalama değeri 25,03±4,58 μg/m3 olarak ölçülmüştür ki bu hala DSÖ ve AB sınırlarının üzerindedir. Bu çalışmanın yapıldığı dönemde ortalama OK ve EK konsantrasyonları sırasıyla 6,71±4,01 μg/m3 ve 2,68±0,89 μg/m3 olarak bulunmuştur. Bu çalışmada, yoğun araç trafiğinin olduğu megakentlerde PM2.5 tehlikesine yol kenarındaki ağaçların bir çözüm olabileceği gözlemlenmiştir. Ancak, OK ve EK konsantrasyonları, çok daha küçük boyutları nedeniyle ağaçlar yardımı ile çözülemeyeceği düşünülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Tree on Road Countries on Traffic-Surved Carbon Aerosols
2021
Yazar:  
Özet:

Motor vehicles, in developing countries and mega cities, are a significant part of air pollution sources. The subtle particle (PM2.5) spread from vehicle emissions is a significant pollutant with negative effects on human health and the environment. The important components of the PM2.5 pollutant are organic carbon (OK) and elementary carbon (EK). PM2.5, OK and EC levels were studied in the March and May 2016 period at a hot spot in the mega city of Istanbul with intense vehicle traffic. The same point was also re-examined in May and June 2016 after large trees were planted near the measurement station. The average pre-tree particle value was measured at 33,01±8,2 μg/m3 above the boundaries of the World Health Organization (WHO) and the European Union (EU). During the period of this study, the average concentrations of OK and EC were 6,56±3,78 μg/m3 and 2,36±1,51 μg/m3, the average value of the fine particle after the trees was measured to 25,03±4,58 μg/m3, which is still beyond the EU and the EU borders. During this study, the average concentrations of OK and EC were 6.71 ± 4.01 μg/m3 and 2.68 ± 0.89 μg/m3 respectively. This study observed that trees on the road could be a solution to the PM2.5 danger in megacents with intense vehicle traffic. However, the OK and EC concentrations were thought to not be solved with the help of trees due to their much smaller sizes.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Roadside Trees On Traffic-related Carbonaceous Aerosols
2021
Yazar:  
Özet:

Motor vehicles, which increase in number continuously in megacities, especially in developing countries, constitutes a significant part of the sources of air pollution, especially in megacities. Fine particulate matter (PM2.5) emitted from vehicle emissions is an important pollutant that has adverse effects on human health and the environment. The significant components of vehicle emitted PM2.5 are Organic Carbon (OC) and elemental carbon (EC). PM2.5, OC and EC levels were investigated in March and May 2016 at a hotspot point in the Istanbul megacity, which has heavy vehicle traffic. Also, the same area reinvestigated in May and June 2016 after planted large trees near to measurement station area. The average value of fine particulate matter before trees was measured as 33,01±8,2 μg/m3 which is above World Health Organization (WHO) and European Union (EU) limits. The average of OC and EC concentrations in the period of this study were found as 6,56±3,78 μg/m3 and 2,36±1,51 μg/m3, the average value of fine particulate matter after trees was measured 25,03 μg/m3, which is still above WHO and EU limits. The average OC and EC concentrations in the period of this study were found as 6,71±4,01 μg/m3 and 2,68±0,89 μg/m3, respectively. In this study, it has been observed that in the megacities where intensive vehicle traffic exists, roadside trees could have an impact on trapping PM2.5. However, OC and EC concentrations are not affected, most probably due to their much smaller sizes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.553
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi