Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Revisiting the Saudi Position During the Iran-Iraq War through the Lens of Balance of Threat Theory
2017
Dergi:  
Ortadoğu Etütleri
Yazar:  
Özet:

Iran-Iraq war was a high intensity conflict between two major powers of the Gulf region that lasted almost nine years, when both countries experienced significant losses including manpower, national economic indicators and intrinsic prestige. Earlier debates on Iran-Iraq war expressed it as an indicator of longer-term fluctuations in the geopolitics of the Gulf region. In fact, this study presents the position of Saudi Arabia during Iraq-Iran war in the light of Stephen Walt’s Balance of Threat theory. This study is followed by the argument that Kingdom of Saudi Arabia (KSA) successfully balanced its perceived threat from Iran during Iran-Iraq war in the 1980s through supporting Iraq. Saudi tendency for supporting Iraq sought its concerns behind hostile revolutionary (1979) regime in Iran. Therefore, Iraq was realized as a credible defense shield for other Gulf States for posing a momentous dent to Iranian military power in the ongoing war. So, the authors have harnessed the concept of Balance of Threat theory for estimating the pro-Iraqi stand of Saudi Arabia for its desire to balance the threat coming from Iran.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Ortadoğu Etütleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 17
Ortadoğu Etütleri