Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
ERKEN DÖNEM İSLAM TOPLUMUNDA MEZHEP VE SİYASET ETKİLEŞİMİ
2024
Dergi:  
Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalemiz, erken dönem İslam toplumundaki siyasi-toplumsal yapının oluşum sürecinde ‘İslam, mezhep ve siyasallık’ kavramlarının ilişkisi/etkileşimi üzerine gerçekleşmiştir. Makalemiz İslam tarihinin ilk dönemine ait bilgiler üzerinden dokümantasyon taraması metodu ile analiz edilmiş deskriptif bir çalışmadır. Çalışmamaz, bu üç kavramın birbirleri ile etkileşimi ve birbirlerini şekillendirmesi sonucu oluşan ‘erken dönem İslam toplumunda siyasal yapının’ incelenmesi üzerine olacaktır. 610 yılında ilk vahyin gelişiyle başlayan ‘İslam dininin teşekkülü’ süreci, 632 yılında Hz. Peygamber’in vefatı ile tamamlanmıştır. İslam dininin teşekkülü esnasında Hz. Muhammed’in nderliğinde 622 yılında Medine İslam Devleti’nin kurulması, İslam dinini diğer semavi dinlerden farklılaştırmıştır. İslam dininde siyasi olan ile toplumsal olan arasında kesin bir ayrım olmaması, dini otorite ile siyasi otorite ayrımı olmayan yönetimsel bir yapının ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Avrasya Sosyal ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi