Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
The Status of Vitamin D Among Children Aged 0 to 18 Years
2021
Dergi:  
The Journal Of Pediatric Research
Yazar:  
Özet:

Aim: This study aimed to examine the status of vitamin D in children, to compare vitamin D levels according to the seasons, and to estimate vitamin D testing trends during the years of the study. Materials and Methods: Blood 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] levels of 51,560 children aged between 0-18 years who had been admitted to nine hospitals between 2015 and 2017 were evaluated. Comparisons of 25(OH)D levels with age groups, gender, and seasons were made. Additionally, vitamin D testing was compared year by year in terms of frequency. Results: Of the patients, 20% (n=10,611) had vitamin D deficiency and 34% (n=17,385) had vitamin D insufficiency. Serum 25(OH)D levels were significantly higher in boys than in girls (p<0.01). There was a significant difference between serum 25(OH)D levels and the age groups. The highest mean 25(OH)D levels were detected in infants (33.95 ng/mL) and the lowest in adolescents (18.3 ng/mL). Significant seasonal variability of 25(OH)D levels was detected (p<0.01). Vitamin D deficiency was determined most frequently in winter with a frequency of 30.7%. A three-fold increase in 25(OH)D testing was determined over the 3-year period. Conclusion: Female gender, adolescence, and the winter season were found to be important risk factors for vitamin D deficiency or insufficiency. Further evidence is needed to clarify whom to test in order to avoid over-testing.

Anahtar Kelimeler:

2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












The Journal Of Pediatric Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 591
Atıf : 211
2023 Impact/Etki : 0.014
The Journal Of Pediatric Research