Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Güç Elektroniği Sistemleri için HIL (Hardware In The Loop) Simülatör Kartı Tasarımı ve Aktif Güç Filtreleri için Uygulanması
2023
Dergi:  
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, ilk olarak güç elektroniği sistemlerinde kullanılan devrelerin donanım üzerinde çeşitli çalışma şartlarındaki tepkilerini test edebilecek (hardware in the loop) bir genel amaçlı test simülatör devresi geliştirilmiştir. Sonraki aşamada, PAGF için kullanılacak bir kontrol kartı tasarlanmıştır. PAGF için anlık reaktif güç teorisi (IRPT) ve senkron dönen referans çerçeve (SRF) metotlarını kullanan 2 farklı harmonik çıkarım metodu için kontrol yazılımı CubeMX IDE derleyicisi kullanılarak hazırlanmıştır. Son olarak, oluşturulan prototip PAGF kontrol kartı ve yazılımı gerçek sisteme bağlamadan önce tasarlanan test sistemini kullanarak güvenli bir şekilde çalıştığı doğrulanmıştır. Bu çalışma ile hem PAGF prototip devresi hazırlanmış hem de bir donanım test simülatör sistemi uygun maliyetli olarak tasarlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Design Of Hardware In The Loop (hil) Simulator Board For Power Electronic Systems and Its Implementation For Active Power Filters
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, firstly, a general-purpose test simulator circuit was developed that could test the response of the circuits used in power electronic systems on hardware under various operating conditions (hardware in the loop). In the next step, a control board to be used for Shunt Active Power Filters (SAPF) was designed. The control software for SAPF was prepared using CubeMX IDE compiler for two different harmonic extraction methods using instantaneous reactive power theory (IRPT) and synchronous rotating reference frame (SRF) methods. Finally, before connecting the prototype SAPF control board and software to the real system, it had been verified to work safely using the designed test system. With this study, both the SAPF prototype circuit was prepared and a cost-effective system that could be found in the market was designed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.004
Atıf : 2.944
2023 Impact/Etki : 0.114
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering