Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Metoklopramide Bağlı Gelişen Kounis Sendromu Olgusu
2021
Dergi:  
Osmangazi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kounis sendromu, aşırı duyarlılık reaksiyonlarına sekonder kararsız vazospastik veya vazospastik olmayan anjinaya neden olan semptomlarla karakterizedir. Kounis tarafından 1991'de tanımlandıktan sonra bu sendrom, akut koroner sendromla ilişkili bir dizi mast hücresi aktivasyon bozukluğunu içerir. Çoklu ilaçlara verilen reaksiyonlar, balık, domates, meyve, arı sokması zehirli sarmaşık, engerek zehiri, kabuklu deniz ürünleri gibi gıdaları ve koroner stentleri içeren birçok tetikleyici faktör vardır. Olgumuzda, bulantı için metoklopramid uygulandıktan sonra Kounis sendromu gelişen koroner risk faktörü veya aile öyküsünde koroner arter hastalığı bulunmayan 71 yaşında erkek hastayı sunuyoruz.

Anahtar Kelimeler:

A Case With Kounis Syndrome After The Administration Of Metoclopramid
2021
Yazar:  
Özet:

Kounis syndrome is characterized by a symptoms that cause unstable vasospastic or non-vasospastic angina secondary to a hypersensitivity reactions. After identification by Kounis in 1991, this syndrome includes a series of mast cell activation disorders associated with acute coronary syndrome. There are many triggering factors, including reactions to multiple medications, foods such as fish, tomato, fruits, bee stings poison ivy, viper venom, shellfish and coronary stents. We report the case of 71-year-old man with no coronary risk factors or family history of coronary artery disease, who developed Kounis syndrome after the administration of metoclopramide for nausea.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Osmangazi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 832
Atıf : 513
2023 Impact/Etki : 0.037
Osmangazi Tıp Dergisi