Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Fiziksel Çocuk İstismarının İncelenmesi [The Evaluation of the Physical Child Abuse]
2014
Dergi:  
Medicine Science
Yazar:  
Özet:

Özet Çocuk istismarı, bir yetişkin tarafından belli bir dönemde çocuğa o kültürde kabul edilmeyen bir davranışın uygulanmasıdır. Genel olarak çocuğun büyüme ve gelişmesini olumsuz yönde etkileyen her türlü davranış olarak tanımlanmaktadır. İstimara maruz kalan çocukların acil servislere daha çok düşme ve ev kazaları nedeniyle getirildikleri görülmüştür. Çocuk istismarının açık olarak teşhisi söz konusu olmadığı için çocuk yaş grubundaki olgularda travma ile karşılaşınca şüphe ile yaklaşmak gerekmektedir. Ayrıca hastanelerde kurulacak çocuk koruma ve izlem merkezlerinde olguların tıbbi-hukuki ve sosyal değerlendirilmesi; acı çekerek ve defalarca öykü-muayeneyle değil, tek merkezden sıkıntı yaşamadan gerçekleştirilmelidir. Yasalarımızda çocuk istismarı ve ihmali ile ilgili olarak özel maddeler bulunmadığından ilgili maddeler çocuk istismarı konusunda yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle yasa koyucu tarafından çocuk istismarının önlenmesi ve mağdurların tedavi edilip topluma kazandırılması için özel yasalar hazırlanmalıdır. Bu çalışmada; şüpheli fiziksel çocuk istismarı olgularının adli olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtilerek, olguların istismar ve ihmal yönünden irdelenmesi, yaşanan tıbbi, hukuki ve sosyal sürecin incelenmesi amaçlanmıştır.       Anahtar Kelimeler: Çocuk istismarı, fiziksel istismar, ihmal, ev kazası, adli tıp

Anahtar Kelimeler:

Fiziksel Çocuk İstismarının İncelenmesi [The Evaluation of the Physical Child Abuse]
2014
Yazar:  
Özet:

Child abuse is the application by an adult to a child in a certain period of time of unacceptable behavior in that culture. In general, it is defined as any behavior that negatively affects the growth and development of the child. The children who were exposed to the deaths were brought to the emergency services more often due to falls and household accidents. Because the diagnosis of child abuse is not clear, it is necessary to approach with doubt when the child is faced with trauma in the age group. In addition, the medical-legal and social assessment of the incidents in the children’s protection and monitoring centers to be established in hospitals should be carried out with pain and repeated history-examination, not without having any trouble from a single center. Our laws do not contain any special materials in relation to child abuse and child abuse, and the relevant materials are not sufficient in relation to child abuse. Therefore, special laws should be prepared for the prevention of child abuse by the lawmaker and for the treatment of the victims and the provision of benefits to the society. In this study, the case of suspected physical child abuse should be judged, the case of abuse and negligence is aimed at examining the medical, legal and social processes undertaken.       Keywords: child abuse, physical abuse, neglect, home accident, judicial medicine

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Medicine Science

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.778
Atıf : 299
2023 Impact/Etki : 0.007
Medicine Science