Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Vücut ve kulak akupunkturu kombinasyon tedavisinin obezite kontrolündeki etkilerinin değerlendirilmesi: retrospektif bir çalışma
2023
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, obezite kontrolünde vücut (abdominal) ve kulak akupunkturu kombinasyon tedavisinin antropometrik ölçümler ve kan parametreleri üzerindeki etkilerini retrospektif olarak değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Bu çalışma tanımlayıcı, kesitsel ve retrospektif bir çalışmadır. Bu çalışma 01.05.2019 – 15.02.2020 tarihleri arasında obezite merkezine başvuran ve akupunktur yaptırmak isteyen hastaların hasta dosyaları retrospektif olarak taranarak yapılmıştır. . Bulgular: Seçilen 10 nokta vardır: Shenmen (HT7, ruh kapısı), sıfır noktası, ince bağırsak, kalın bağırsak, mide, yemek borusu, ağız, iştah kontrolü (açlık), antidepresan ve dalak noktası. Obezite tedavisi için hastalara uygulanan karın akupunktur noktaları bu çalışmada gösterilmiştir. Seçilen 6 nokta vardır: ST 25, ST 26, REN 12 (CV12), REN 10 (CV10), REN 6 (CV6), REN 4 (CV4). Sonuçlar, kombine kulak ve karın akupunkturunun, akupunktur grubundaki tüm katılımcılarda önemli kilo kaybı ile sonuçlandığını göstermektedir Akupunktur uygulanan hastaların ortalama yüksek dansiteli lipoprotein kolesterol (HDL-K) puan ortalamalarının anlamlı olarak daha yüksek olduğu saptandı. Akupunktur uygulanan hastaların ortalama düşük yoğunluklu lipoprotein kolesterol (LDL-K) skorunun akupunktur uygulanmayan hastalara göre anlamlı olarak düşük olduğu saptandı. Sonuç: Obez bireylerde kilo kaybı için 3 ay süreyle uygulanan kulak ve karın akupunktur uygulamalarının belirgin kilo kaybı sağlamasının yanı sıra bel/kalça oranında belirgin azalma ve diğer tüm kan parametrelerinde düzelme sağladığı saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Effects Of Body and Auricular Acupuncture Combination Therapy In Obesity Control: A Retrospective Study
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: The aim of this study is to retrospectively evaluate the effects of body (abdominal) and auricular acupuncture combination therapy on anthropometric measurements and blood parameters in obesity control. Materials and Methods: This study is a descriptive, cross-sectional and retrospective study. This study was carried out by retrospectively scanning the patient files of the patients who applied to the obesity center between 01.05.2019 and 15.02.2020 and wanted to have acupuncture. Results: There are 10 points selected: Shenmen (HT7, spirit gate), point zero, small intestine, large intestine, stomach, esophagus, mouth, appetite control (hunger), antidepressant and spleen point. The abdominal acupuncture points applied to the patients for the treatment of obesity are shown in this study. There are 6 points selected: ST 25, ST 26, REN 12 (CV12), REN 10 (CV10), REN 6 (CV6), REN 4 (CV4). The results show that combined ear and abdominal acupuncture resulted in significant weight loss in all participants in the acupuncture group. The mean high-density lipoprotein cholesterol (HDL-C) mean scores of the patients who underwent acupuncture were significantly higher whereas the mean low-density lipoprotein cholesterol (LDL-C) scores was significantly lower than the patients who did not receive acupuncture. Conclusion: Ear and abdominal acupuncture applications applied for three months for weight loss in obese individuals provided significant weight loss, along with a significant decrease in waist/hip ratio and improvement in all other blood parameters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.857
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal