Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 8
Çekişmeli makine öğrenmesi saldırılarının rulman arıza teşhisindeki etkileri
2023
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgiye dayalı arıza teşhis yöntemleri, sırasıyla model tabanlı ve sinyal tabanlı teşhis yöntemlerinde gerekli olan kesin model ve sinyal kalıplarına ihtiyaç duymadıkları için daha fazla tercih edilir hale gelmiştir. Makine öğrenimi teknikleri, ham sinyallerden sağlık durumlarına bilgileri eşleyerek arıza teşhisinde dikkate değer sonuçlar sağlamaktadır. Ancak makine öğrenimi yöntemlerinin kullanıldığı diğer endüstriyel uygulamalarda olduğu gibi kötü niyetli saldırılara karşı zafiyetleri ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada erişime açık CWRU rulman sağlık durumu veri kümesindeki 10 farklı sağlık durumunu içeren titreşim sinyalleri 2B görüntülere çevrilmiş ve görüntülerin sınıflandırılması için kullanılan derin artık öğrenme (DRL) ağ modeline beyaz kutu çekişmeli saldırılarından Hızlı Gradyan İşareti Yöntemi (FGSM), Temel Yinelemeli Yöntem (BIM), İzdüşürülen Gradyan İniş (PGD) ve Carlini ve Wagner (CW) saldırıları uygulanmıştır. Uygulanan çekişmeli makine öğrenmesi saldırılarının etkisini incelemek için DRL modelinin dayanıklılığı analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre uygulanan çekişmeli saldırılar DRL modelini kandırarak yanlış sonuç üretmesine yol açmış ve rulman arıza teşhis sınıflandırma doğruluğunu düşürmüştür. 2B görüntülere oldukça küçük bir pertürbasyon eklenmesi sonucu %99.98 olan sınıflandırma doğruluğu FGSM, BIM, PGD, ve CW saldırı yöntemleri ile sırasıyla %68.38, %61.75, %61.88 ve %63.31 değerine düşmüştür. Ulaşılan sonuçlar kullanılan çekişmeli makine öğrenmesi saldırı yöntemlerinin rulman arıza teşhis sınıflandırma doğruluğunu düşürmesi için büyük potansiyele sahip olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Adversarial Machine Learning Attacks On Bearing Fault Diagnosis
2023
Yazar:  
Özet:

Knowledge-based fault diagnosis methods have become more preferred as they do not need precise model and signal patterns required in model-based and signal-based diagnosis methods, respectively. Machine learning techniques provide remarkable results on fault diagnosis by mapping information from raw signals to health condition. However, their vulnerabilities against adversarial attacks arise as in the other industrial applications employing machine learning methods. In this study, the vibration signals containing 10 different health condition in the public CWRU bearing health condition dataset are converted into 2D images and Fast Gradient Sign Method (FGSM), Basic Iterative Method (BIM), Projected Gradient Descent (PGD) and Carlini and Wagner (CW) white box adversarial attacks are applied into the deep residual learning (DRL) network model which classifies the images of rolling bearing. The robustness of the DRL model is analyzed to examine the effect of the implemented adversarial machine learning attacks. According to the obtained results, the adversarial attacks fooled the DRL model, causing it to produce misclassification results and so decrease the bearing fault diagnosis classification accuracy. As a result of injecting quite small perturbation to 2D images, the classification accuracy, which was 99.98%, is decreased to 68.38%, 61.75%, 61.88% and 63.31% by FGSM, BIM, PGD and CW attack methods, respectively. The achieved results show that the adversarial machine learning attack methods have great potential to reduce the accuracy of bearing fault diagnosis classification.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 674
Atıf : 1.271
2023 Impact/Etki : 0.167
Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi