Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 8
ÖRGÜTSEL ADALET VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLİŞKİSİ: ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE AİT BİR UYGULAMA
2021
Dergi:  
Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışanların iş yerindeki uygulama ve işlemlerinin adaletli olduğuna dair algıları, bireyler ve grupların örgüte duyacakları güven sonucunda bağlılıklarını arttıracaktır. Örgüte bağlılık düzeyinin yükselmesi verimli çalışmalarına sebep olabilecektir. Özel güvenlik hizmeti; dünyada ve Türkiye’de eğitim, sağlık vb. sektörlerdeki özel hizmetler gibi kaçınılmaz bir ihtiyaçtır. Bu araştırmada, çalışanların örgütsel adalet algılarının örgütsel bağlılık düzeylerini ne şekilde etkilediği açıklanmaya çalışılmıştır. Bu amaçla Konya’da özel bir firmada 242 çalışan arasından tesadüfi olarak seçilen 128 kişiye anket çalışması uygulanmış, sonuçlar SPSS 23.0 programı ile analiz edilmiştir. Sırasıyla analizler ise; katılımcıların demografik özelliklerini saptamak amacıyla frekans analizi, güvenilirlik ve geçerlilik analizi, fark testleri ile değişkenler arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir ilişki olup olmadığını tespit etmek amacı ile korelasyon analizi ve örgütsel adaletin örgütsel bağlılığı ne derecede ve hangi yönde etkilediğini tespit etmek amacıyla regresyon analizleri yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre; çalışanların örgütsel adalet düzeyleri ile örgütsel bağlılık düzeyleri arasında orta kuvvette, pozitif yönde ve istatistiksel açıdan anlamlı bir ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca, örgütsel adalet algılamasının, çalışanların örgütsel bağlılık hissi/duygusu için anlamlı bir yordayıcısı olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
Özet:

Employees' perception of the fairness of their practices and procedures in the workplace will increase the commitment of individuals and groups as a result of their trust in the organization. The increase in the level of commitment to the organization may lead them to work efficiently. Private security service is an inevitable need such as the specialized services in the industries of education and health etc. in Turkey and the world. In this study, it was tried to explain how the organizational justice perceptions of the employees affect their level of commitment to the organization. For this purpose, a survey was applied to 128 people randomly selected among 242 employees in a private company in Konya, and the results were analyzed with the SPSS 23.0 program. Frequency analysis for determining the demographic characteristics of the participants, reliability and validity analysis, correlation analysis for determining whether there is a relationship, which is significant in terms of statistics, between the difference tests and the variables, and regression analysis for determining to what extent and in which direction the organizational justice affects organizational commitment have been made respectively. According to the results of the survey analysis it was determined that there is a significant positive correlation between the organizational justice levels of private security officers and their organizational commitment levels. In addition, it was seen that organizational justice perception is a significant predictor of employees' sense of organizational commitment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Çatalhöyük Uluslararası Turizm ve Sosyal Araştırmalar Dergisi