Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 110
 İndirme 48
OSMANLI DEVLETİ’NDE AZINLIK VE YABANCI OKULLAR İLE MAARİF-İ UMUMİYYE NİZAMNAMESİ VE TANZİMAT SONRASI EĞİTİM
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Osmanlı Devleti, başta idarî ve mali bakımından olmak üzere özellikle Ekonomik, Askeri ve Eğitim alanlarında en az 500 yıl öncesinden beri daima Batı’nın takip ve kontrolü altında kalmıştır. Eğitim kurumlarının, bir ülkenin güçlenmesi ve kalkınmasında, kendi kültürü ve tekniklerinin nesilden nesile aktarılarak sürekliliğin sağlanmasında ve hatta insanları devamlı değişen hayat şartlarına hazırlamada değerli bir rolü vardır. Bu gerçeğin farkında olan Tanzimat Dönemi Osmanlı Devleti yöneticileri, var olan eğitim kurumları içinde üzerine düşen işlevleri layıkıyla yapamayanların tespiti, diğer yandan da çağdaş okulların kurulması yönünde etkin faaliyetler gerçekleştirmesi için çalışmalar başlatmışlardır. Yirmi milyon kilometre kareye yaklaşan Osmanlı Devleti değişik etnik gruplara mensup topluluklardan meydana gelmekteydi. Bu guruplar yönetim tarafından asla etnik kökenleriyle değerlendirilmiyor, inançları ve bu inançları kapsamındaki mezhepleri anlamında ‘millet’ olarak nitelendiriliyorlardı. Bu dinî topluluklar kendilerine ait dilleri konuşmalarının yanında, tercih ettikleri din ve eğitim kurumlarını kurabilmeleri anlamıyla da öz değerlerini korumakta serbest bırakılmışlardır. Hemen bütün azınlıklara tanınan bu özgürlükler din ve vicdan hürriyeti, eğitim ve öğretim alanına da geniş biçimde yansımıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the Ottoman state, the minority and foreign schools with the MAARIF to the public and after education
2020
Yazar:  
Özet:

The Ottoman State has always been under the control of the West since at least 500 years ago, especially in the economic, military and educational fields, primarily in administrative and financial terms. The educational institutions play a valuable role in the strengthening and development of a country, the continuity of their culture and techniques by transmitting them from generation to generation, and even preparing people for the constantly changing living conditions. Conscious of this fact, the Ottoman state managers of the Tanzimat Period have started their work to identify those who are unable to perform the functions that fall within the existing educational institutions, and on the other hand to carry out effective activities towards the establishment of contemporary schools. The Ottoman State, which was approaching twenty million square kilometers, was made up of different ethnic groups. These groups were never assessed by the government with their ethnic origins, and they were referred to as ‘nations’ in the sense of their beliefs and their disciples within the scope of these beliefs. These religious communities are free to protect their own values in order to establish their preferred religious and educational institutions in addition to their own languages. These freedoms, immediately recognized by all minorities, have widely reflected the freedom of religion and conscience, the field of education and teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.822
2023 Impact/Etki : 0.028
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi