Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 2.523
 İndirme 402
 Sesli Dinleme 8
İRAN EĞİTİM SİSTEMİ: AMAÇ YAPI VE SÜREÇ BAKIMINDAN TÜRKİYE İLE KARŞILAŞTIRILMASI
2018
Dergi:  
Route Education and Social Science Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, İran eğitim sistemi ile Türk Eğitim Sistemi’ni karşılaştırmaktır. Bu amaçla, çalışmada ilk olarak İran’ın coğrafi, tarihi, sosyal, siyasal ve ekonomik yapılanması ele alınmış, daha sonra İran Eğitim Sisteminin; tarihsel gelişimi, amaç ve politikaları, yönetsel yapılanma ve okul sistemi yapılanması ile İran eğitim sisteminin süreci incelenmiştir. Son olarak da Türkiye Eğitim Sistemi ile İran Eğitim Sisteminin amaç, yapı ve süreç boyutlarıyla karşılaştırması yapılmıştır. Sonuç olarak, her iki ülkede bütün vatandaşlarına fırsat eşitliği sağlayarak ücretsiz eğitim sunmayı amaçlamaktadırlar. Türkiye’de karma eğitim iken İran’da kız ve erkekler farklı okullardadır. Türk Eğitim Sisteminde okul yapılanması 4+4+4 biçiminde İran Eğitim Sisteminde ise yapılanma (3+3)(3+3) şeklindedir. Her iki ülkede 12 yıl eğitim süresi zorunlu ve parasız olup okul öncesi eğitim zorunlu değildir. Süreç boyutunda karşılaştırdığımızda ise her iki eğitim sisteminde de merkeziyetçi bir yapı söz konusudur. Merkezî sınavların önemli bir yer tuttuğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Iran’s Education System: Goal Making and Processing with Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to compare the Iranian educational system with the Turkish educational system. For this purpose, the study first addressed the geographical, historical, social, political and economic structure of Iran, then the historical development, objectives and policies of the Iranian Education System, the management structure and the formation of the school system and the process of the Iranian Education System. Finally, it was compared with the purpose, structure and process dimensions of the Turkish Education System and the Iranian Education System. As a result, they aim to provide free education by providing equal opportunities to all citizens in both countries. In Turkey, girls and boys are in different schools while karma education in Iran. The formation of the school in the Turkish Education System is 4+4+4 and the formation of the school in the Islamic Education System is 3+3(3+3). 12 years of education in both countries are mandatory and free of charge and pre-school education is not mandatory. When compared to the size of the process, it is also a central structure in both educational systems. Central examinations hold an important place.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Route Education and Social Science Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 2.706
Atıf : 1.311
2023 Impact/Etki : 0.026
Route Education and Social Science Journal