Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 73
 İndirme 11
 Sesli Dinleme 2
DÜNYA ŞARAPÇILIK SEKTÖRÜNE GENEL BİR BAKIŞ
2020
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç- Tarihçesi M.Ö. 7000 yıl geriye giden şarap üretimi, günümüzde tekrar popüler bir içecek olmaya başlamıştır. Bu çalışma, şarap yapımının kısa bir tarihçesinden bahsederek, şarapçılık sektörünün Dünyada’daki gelişme trentlerinin incelemesini amaçlamaktadır. Yöntem- Dünya üzüm ve şarap üretimi, şarap tüketimi, ülkelere göre dağılımı, ihracat ve ithalat toplamı gibi istatistiki değerler çeşitli kaynaklardan toplanarak, yıllara göre değişimleri analiz edilmiş ve gelecekte beklenen trantler hakkında öngörülerde bulunulmuştur. Bulgular- 2000-2016 yıllarını kapsayan analize göre, son 17 yılı kapsayan dönemde üzüm ekim alanları ortalam yıllık %0,23 oranında azalırken, verimlilikteki artış nedeniyle alınan üründe ortalama yıllık %1,3’lük oranında artış sağlanmıştır. İncelenen dönemde Dünya ekonomik büyümesi yıllık ortalama %5,41 olurken, şarap ihracatında ortalama yıllık %6,46’lık bir büyüme görülmüştür. Sonuç- Dünya ekonomisinde büyüme gözlemlendikçe, şaraba olan talep dünya ekonomik büyüme oranından daha hızlı artmaktadır. Şarap üretimi ve ticareti ile tüm dünyada yaratılan değer 2000 yılında yaklaşık 25 milyar USD iken, 2016 yılında bu değer 65 milyar USD kadardır. Artan nüfus, tüketici tercihlerinin değişmesi ve ekonomik büyümeye parallel olarak, şarap tüketimine olan talebin tüm dünyada daha da artacağı ve hatta ortalama ekonomik büyüme oranından daha hızlı bir talep ve ekonomik değer artışı yaratacağı öngörülebilir.

Anahtar Kelimeler:

A global view of the world’s wheat industry
2020
Yazar:  
Özet:

The history of M. The wine production, which has passed 7,000 years ago, has become a popular drink again today. This study, referring to a short history of wine production, aims to explore the trends of the development of the wine industry in the world. Method- World wines and wine production, wine consumption, country-by-sized distribution, export and import sum statistical values have been collected from various sources, years-by-year changes have been analyzed and forecast for future trants. According to the analysis covering the years 2000-2016, in the period covering the last 17 years; the vineyard areas decrease by an average of 0.23% per year, while the production was increased by an average of 1.3% per year due to an increase in efficiency. During the review period, the world’s economic growth was an average of 5.41 per cent per year, while wine exports were an average of 6.46 per cent per year. As growth is observed in the world economy, the demand for wine increases faster than the rate of global economic growth. The value created worldwide by wine production and trade in 2000 was about 25 billion USD, while in 2016 it was about 65 billion USD. As the growing population, the change in consumer preferences and economic growth, the demand for wine consumption will continue to rise worldwide and even create a demand and economic value increase faster than the average economic growth rate.

Anahtar Kelimeler:

An Overlook To World Wine Industry
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose- The production of wine goes back 7000 years B.C. and wine has become a popular drink again today. This study aims to examine the trends of the winemaking sector in the world by mentioning a short history of winemaking. Methodology- Statistical values such as world grape and wine production, wine consumption, total of exports and imports were collected from various sources, the changes in these values were analyzed by years and predictions were made about future predictions. Findings- According to the analysis covering the years 2000-2016, in the period covering the last 17 years; Grape cultivation areas decreased by an average of 0.23% annually, while an average annual increase of 1.3% was achieved in the product bought due to the increase in productivity. While the global economic growth was 5.41% per annum in the analyzed period, an average annual growth of 6.46% was observed in value of wine exports. Conclusion- As growth in the world economy is observed, the demand for wine increases faster than the world economic growth rate. While the value created in the world with wine production and trade was around 25 billion USD in year 2000, this value was about 65 billion USD in year 2016. In line with the increasing population, changing consumer preferences and economic growth, it can be predicted that the demand for wine consumption will increase all over the world and even create an increase in demand and economic value faster than the average World economic growth rate.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 841
PressAcademia Procedia