Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Covid-19 Pandemi Döneminde Öğrencilerin Teknolojik Bağımlılıkları ile İlgili Yaşadıkları Sorunlar ve Çözüm Önerilerine İlişkin Öğretmen Görüşleri
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma COVID-19 pandemi döneminde öğrencilerin teknolojik bağımlılıkları ile ilgili yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin öğretmen görüşlerini tespit etmeyi amaçlamaktadır. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden olgu bilim yöntemi ile desenlenmiştir. Araştırmanın çalışma grubu Diyarbakır ili Sur ve Yenişehir ilçesinde farklı kademelerde görev yapan 20 öğretmenden oluşmaktadır. Örneklem seçimi için en uygun olarak maksimum çeşitlilik örneklem tekniği tercih edilmiştir. Veriler görüşme yöntemi ile elde edilmiş ve katılımcılara yönelik görüş almak amacıyla yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırma 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının güz döneminde yapılmıştır. Görüşler iki temel alt problem çerçevesinde sunulmuştur. Yapılan araştırma sonucunda öğretmenler, öğrencilerin teknoloji bağımlılığının yol açtığı sorunları ifade ederken, öğrencilerde sağlıklı beslenmeden uzaklaşma, hareketsiz yaşam, odaklanma problemi, özgüven eksikliği, şiddet eğilimin artması ve kendini ifade etmeme gibi sorunlarla karşılaştıklarını ifade etmişlerdir. Öğretmenler ise çözüm önerileri olarak; ebeveynlerin, okul yönetiminin ve kendilerinin bu konuda çalışmalar yapmaları gerektiğini belirtmişlerdir. Ebeveynlerin çocukları ile iletişim kurmaları ve zaman ayırmaları, okul yönetiminin ise afiş hazırlama ve sosyal etkinlikler düzenlemelerinin gerekliliğini vurgulamışlardır. Öğretmenlerin öğrencilerde görülen teknoloji bağımlılığını önlemenin temel noktasının rol model olma ve veli-okul işbirliğinin önemli olduğunu ön plana çıkardıkları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Problems Experienced By Students Regarding Their Technological Addictions During The Covid-19 Pandemic Period and Teachers’ Opinions About Solution Suggestions
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine problems experienced by students regarding their technological addictions during the COVID-19 pandemic period and teachers’ opinions about solution suggestions. The study was designed with the phenomenology method, one of the qualitative research methods. The study group consists of 20 teachers working at different levels in Sur and Yenişehir districts of Diyarbakır province. The maximum variation sampling technique was preferred as the most suitable for sample selection. The data were obtained by interview method and a semi-structured interview form was used to get opinions about the participants. The study was carried out in the fall semester of the 2021-2022 academic year. Opinions are presented within the framework of two basic sub-problems. As a result of the study the teachers stated that while students expressed the problems caused by technology addiction, they faced problems such as avoiding healthy eating, sedentary life, focusing problems, lack of self-confidence, increasing tendency to violence and being unable to express themselves. The teachers stated as solution suggestions that parents, school management and themselves should work on this issue. They emphasized the need for parents to communicate and spare time with their children, and for the school administration to prepare posters and organize social activities. It was seen that the teachers brought into the forefront the importance of being a role model and parent-school cooperation as the main point of preventing technology addiction in students.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.153
2023 Impact/Etki : 0.083
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi