Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Tip 2 Diabetes Mellitusun Serbest Doku Nakli Başarısına Etkisi
2020
Dergi:  
Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Geniş doku defektlerinde serbest doku nakli hâlâ altın standarttır. Başarısı damar anastomozuna bağlı olan serbest doku nakli,damarı etkileyen her durumdan etkilenecektir. Bunların başında da Tip 2 Diabetes Mellitus gelmektedir. Bununla birlikte serbest doku nakli işlemlerinde diyabetin başarıya etkisi hâlâ yeteri kadar incelenmemiştir. Bu nedenle, bu çalışmada serbest doku nakli yapılan, diyabetik ve non-diyabetik hasta gruplarını, komplikasyon ve başarı oranları açısından karşılaştırmayı amaçladık. Gereç ve Yöntemler: Atatürk Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde Ocak 2010 - Ocak 2019 arasında, serbest doku nakli yapılan, 40 yaş üstü 107 hasta çalışmaya dahil edildi. Tip 2 Diabetes Mellitus tanısı olan 18 (Grup 1) ve diyabeti olmayan 89 (Grup 2) olgu, komplikasyon oranları ve ameliyat başarısı açısından karşılaştırıldı. Bulgular: Grup 1’de %22,2, Grup 2’de %5,6 oranında arteriyel trombüs gelişti (p=0,021). Grup 1’deki hastalara istatistiksel olarak anlamlı derecede daha fazla revizyon ameliyatı gerekti (p=0,030). Grup 1’de %33,3, Grup 2’de ise %13,5 oranında nakledilen doku başarısızlıkla sonuçlandı (p=0,040). İstatistiksel olarak anlamlı bulunmasa da Grup 1’deki hasta grubunda daha sık intra-postoperatif anastomoz problemi ve hematom komplikasyonu görüldü. Sonuç: Serbest doku nakli yapılacak diyabetik hastalarda, daha fazla komplikasyon görülür ve başarı oranı daha düşüktür. Bu nedenle ameliyat öncesi ayrıntılı değerlendirme ve ameliyat sonrası sıkı takip gerektirmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Type 2 Diabetes Mellitus' Effects on the Success of Free Tissue Transplant
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: Free tissue transplant in widespread tissue defects is still the gold standard. The success of the free tissue transplant, which is linked to vascular anastomosis, will be affected by any condition that affects the vessels. This is the type 2 diabetes mellitus. However, the impact of diabetes on success in free tissue transplant processes has not yet been studied enough. Therefore, in this study, we aimed at comparing the groups of diabetic and non-diabetic patients performed free tissue transplant in terms of complications and success rates. Tools and Methods: Ataturk University, the Faculty of Medicine, Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery Clinic between January 2010 and January 2019, free tissue transplant was carried out, 107 patients over the age of 40 were included in the study. Diabetes mellitus type 2 was diagnosed with 18 (Group 1) and non-diabetes 89 (Group 2) were compared in terms of occurrences, complications rates and surgery success. Results: In Group 1 there was an arterial thrombus of 22.2 percent, in Group 2 there was an arterial thrombus of 5.6 percent (p=0.021 percent). Patients in Group 1 needed more revision surgery statistically significantly (p=0,030). In Group 1, 33.3%, and in Group 2, 13.5%, the tissue transmitted resulted in failure (p=0,040). Although statistically meaningless, in group 1 patients more frequently observed intra-postoperative anastomosis problems and hematoma complications. The result: in diabetic patients with free tissue transplant, more complications are observed and the success rate is lower. It requires detailed pre-operation assessment and closely follow-up after the operation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 223
Atıf : 400
2023 Impact/Etki : 0.093
Türkiye Diyabet ve Obezite Dergisi