Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 8
Analysis of Heat Transfer for Laminar Flow in Concentric Pipes
2000
Dergi:  
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences
Yazar:  
Özet:

In this study, laminar flow and heat transfer in a circular pipe with an inner tube inserted was investigated numerically. For this reason, two-dimensional Navier-Stokes, continuity and energy equations were solved using a finite volume method and SIMPLEM algorithm which is new in the literature. In the solution of the finite difference equations, a non-staggered grid arrangement was used. The calculations were performed for Reynolds numbers of 100, 500 and 1000 and Prandtl numbers of 0,1, 0,7, 7 and 10. In the application of inner tube insertion; vorticity, streamline patterns, pressure distributions, velocity profiles, variation of local Nusselt number and heat transfer rates were calculated. Furthermore, the use of SIMPLEM algorithm was discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 643
Atıf : 203
Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences