Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Türkiye'de mastitisli inek sütlerinde mecC geni taşıyan metisilin dirençli Staphylococcus aureus varlığının belirlenmesi
2016
Dergi:  
Eurasian Journal of Veterinary Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Mastitisli ineklerin süt örneklerinden izole edilen ve fenotipik olarak metisilin dirençli Staphylococcus aureus (MRSA) olduğu belirlenen izolatlarda, mecC gen varlığının araştırılması amaçlandı. Gereç ve Yöntem: Çalışma materyalini mastitisli ineklerden izole edilen 150 adet Staphylococcus aureus (S. aureus) suşu oluşturdu. İzolatlardaki metisilin direnci sefoksitin disk difüzyon testi ve ticari PBP2a lateks aglütinasyon testi ile belirlendi. MRSA izolatlarında mecA ve mecC gen varlığı Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PZR) ile analiz edildi. Bulgular: Yüz elli adet S. aureus izolatından 28’inin (%18.6) sefoksitin disk difüzyon testi ile fenotipik olarak metisilin dirençli olduğu belirlendi. MRSA izolatlarının 21’inde (%75) lateks test ile aglütinasyon ve PZR ile mecA geni belirlendi. Yedi (%25) izolatta aglütinasyon ve mecA geni belirlenemezken, mecC geni taşıdığı tespit edildi. Öneri: Türkiye’de mastitisli ineklerde mecC MRSA izolasyon oranının beklenmedik şekilde yüksek olduğu ve fenotipik olarak MRSA olarak identifiye edilen izolatların genotipik doğrulanmasında mecC geni yönünden de analiz edilmesi gerektiği kanaatine varıldı.

Anahtar Kelimeler:

Determination of the presence of methylococcus aureus resistant methylococcus that carries the mecC gene in mastitised cow milk in Turkey
2016
Yazar:  
Özet:

Purpose: In isolates that were isolated from dairy samples of Mastitis cows and phenotypically identified as methylococcus aureus (MRSA) resistant, the presence of mecC gene was intended to be investigated. Tools and Methods: The work material was formed by 150 Staphylococcus aureus (S. aureus), which was isolated from mastitised cows. The methysillin resistance in isolates was determined by the sefoxitin disk diffusion test and the commercial PBP2a latex aglutination test. The presence of mecA and mecC genes in MRSA isolates was analyzed with Polymerase Chain Reaction (PZR). The findings: 28 of a hundred and fifty S. aureus isolates (18.6%) were found to be phenotypically resistant to methysilin by the disc diffusion test. In 21 (75%) of MRSA isolates, the Latex test was identified with aglutination and PZR with mecA genes. Seven (25%) insulated aglutination and mecA genes were not identified, while mecC genes were found to be carried. Recommendation: In Turkey, the MCC MRSA isolation rate is unexpectedly high in mastitised cows and the phenotypically MRSA identified isolates should also be analyzed in the genotypical verification in the direction of the MCC gene.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Eurasian Journal of Veterinary Sciences

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.407
Atıf : 1.279
2023 Impact/Etki : 0.068
Eurasian Journal of Veterinary Sciences