Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
SURFACE MODIFICATION OF RING-TRAVELER OF TEXTILE SPINNING MACHINE FOR SUBSTANTIALITY
2020
Dergi:  
FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering
Yazar:  
Özet:

In this report, a study of the wear mechanisms involved in spinning Ring and Traveler of textile industry have been presented. These components, after surface processing with various coatings techniques, were analyzed on the test rig to analyze the wear mechanism. The objective was accomplished by comparing various plasma sprayed coatings on E52100 steel pins using a Pin-on-Disc machine. The surface morphology as well as mechanical properties of the deposited coatings namely WC-Co-Cr, Al2O3+TiO2 (Alumina-Titania) and Cr3C2NiCr, as well as uncoated E52100, were comparatively studied. This study elucidates towards improving the working life of the Ring in a Textile mill while spinning operation. An X-ray diffractometer (XRD) and Scanning Electron Microscope (SEM) was employed to characterize the unworn and worn surfaces of the specimens. The study revealed that the wear rate of Plasma sprayed thermal coatings enhanced with augmenting load. The Plasma sprayed WC-Co-Cr, Cr3C2NiCr, Al2O3+13TiO2 coatings developed on workpiece pins exhibited a notable decrease in volume loss of the material as compared to uncoated E52100 substrate. WC-Co-Cr coating turned out to be the best performer in terms of lowest cumulative volume loss among all the variants of coatings.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 353
Atıf : 170
2023 Impact/Etki : 0.103
FACTA UNIVERSITATIS Series: Mechanical Engineering