Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
 İndirme 3
GEBELİKTE VE DOĞUM AĞRISININ KONTROLÜNDE MÜZİKOTERAPİNİN KULLANIMI
2021
Dergi:  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Temeli insanlığın var oluşuna dayanan doğum eylemi, kadın için deneyimlenen en şiddetli ağrı türlerinden biri olan doğum ağrısını içerisinde barındırmaktadır. Fizyolojik olmasına rağmen tolere edilemeyen doğum ağrısının anne ve fetüs sağlığını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir. Müzikoterapi, doğum ağrısının kontrolünde kullanılan non-farmakolojik yöntemlerden biridir. Gebelerde anksiyete ve stresin azaltılmasında müzik terapinin iyileştirici etkisi vardır. Müzik endorfin salınımını artırarak olumsuz duyguları nötralize eder, stres eşiğini yükseltir, gebenin stresinin azalmasına ve rahatlamasına yardım eder, fetüse rahat bir ortam sağlar. Müzik terapi, gebenin doğum sırasındaki ağrıyla başetmesini kolaylaştırmada etkili olabilmektedir. Ayrıca anne ve fetüs açısından risk oluşturmaması ve alerjik reaksiyonlara neden olmaması açısından tercih edilmektedir. Bu derlemenin amacı gebelikte ve doğum ağrısının kontrolünde müzikoterapi kullanımını literatür doğrultusunda incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Use of music therapy in pregnancy and birth control
2021
Yazar:  
Özet:

Based on the existence of humanity, birth acts contain birth pain, which is one of the most severe types of pain experienced for a woman. Although it is physiological, it is known that unbearable birth pain affects the health of the mother and fetus in a negative way. Musicotherapy is one of the non-pharmacological methods used to control birth pain. Music therapy has a healing effect on the reduction of anxiety and stress in pregnancy. Music, by increasing the release of endorphins, neutralizes negative emotions, raises the stress threshold, helps to reduce and relax the stress of the gut, provides the fetus with a comfortable environment. Music therapy can be effective in facilitating the intestine to cope with pain during childbirth. It is also preferred for the mother and fetus not to create risk and not to cause allergic reactions. The purpose of this collection is to study the use of music therapy in pregnancy and control of birth pain according to literature.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 113
Atıf : 429
2023 Impact/Etki : 0.116
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi