Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 10
Seleukeia Sidera’da Geç Antik Dönem Hakkında Ön Sonuçlar
2021
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Seleukos Dönemi kolonilerinden Seleukeia Sidera, Pisidia Bölgesi’nin önemli kentlerinden biridir. Adı antik kaynaklarda zikredilen Seleukeia’nın Hellenistik Dönem tarihine ilişkin belgeler oldukça azdır. MS. 1 yüzyılda Hrisitiyanlaşma faaliyetlerinin başladığı kent, MS. 4. Yüzyıldan itibaren düzenlenen Hristiyan konsillere temsilci göndermiştir. Roma Dönemi’de kentin adı Claudioseleucia olarak değiştirilmiş ve kent varlığını daha sonraki dönemlerde de sürdürmüştür. MS. 3 yüzyılda ortaya çıkan ekonomik kriz diğer bölgelerde olduğu gibi Pisidia’da etkilerini göstermiştir. Bu krizden Seleukeia da nasibini almıştır. MS. 3. Yüzyılda kent tarımsal faaliyetlerini hem kent içinde hem de kırsal arazide devam ettirmiştir. Kentte ele geçen buluntular, MS. 4. yüzyılda Seleukeia’da üretilen şarabın kent ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir. Şarap üretimi daha sonraki dönemlerde de devam etmiştir. Seleukeia Sidera’da şarap üretimin yanı sıra bir başka ekonomik faaliyet olarak karşımıza seramik üretimi çıkmaktadır. Kentteki seramik üretimi gruplar arasında unguentarium’lar da yer almaktadır. Ele geçen bu unguentarium’lar Hellenistik ve Roma İmparatorluk Dönemleri ile Geç Roma İmparatorluk Dönemi tarihlendirilmektedir. Buluntular vasıtasıyla Unguentarium üretiminin Seleukeia Sidera’da Geç Roma İmparatorluk Dönemi’nde yoğun bir şekilde devam ettiği gözlenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Seleukeia Sidera’da Geç Antik Dönem Hakkında Ön Sonuçlar
2021
Yazar:  
Özet:

Seleukeia Sidera is one of the important cities of the Pisidia region. Documents related to the history of the Hellenistic era of Seleukeia, mentioned in its name in ancient sources, are quite few. The city where the Christianization activities began in the 1st century, MS. He sent representatives to the Christian councils held since the century. During the Roman era, the city was changed to Claudioseleucia and continued to exist in the subsequent periods. The economic crisis that occurred in the 3rd century has shown its effects in Pisidia as in other regions. This crisis has led to Seleukeia. The MS 3. During the century, the city continued its agricultural activities both in the city and in rural land. In the city, MS 4. It shows that wine produced in Seleukeia in the century has an important place in the city economy. The production of wine continued in later periods. In Seleukeia Sidera, as well as other economic activities, we are facing ceramic production. Seramic production groups in the city include unguentariums as well. These hallucinations are dated from the Hellenistic and Roman Empire period and the Late Roman Empire period. Through the findings it is observed that Unguentarium production continued intensely in Seleukeia Sidera during the late Roman Empire.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.153
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi