Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
COVID-19 PANDEMİSİ DÖNEMİNDE YAŞLILARA YÖNELİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI: FARKLI BAKIŞ AÇILARI, FARKLI UFUKLAR
2021
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, COVID-19 salgının yayılmasını kontrol altına almak için alınan önlemlerden biri olan yaşlıların sokağa çıkma kısıtlamasına dair gençler ve yaşlılar tarafından geliştirilen farklı bakış açılarının ve farklı ufukların bir resmini sunmaktır. Pandemi, sadece bir sağlık krizine yol açmamış; tüm toplum için sosyal mesafelenme ve daha da önemlisi yaşlılar için sokağa çıkma kısıtlaması gibi sınırlamalar nedeniyle aynı zamanda sosyal bir krize de yol açmıştır. Sokağa çıkma kısıtlamasının belirli bir yaşın altındakilerin yanı sıra, belirli bir yaşın üstündekilerle sınırlanmış olması nedeniyle konu, yaşçı ve yaşçı karşıtı söylemlerin kesiştiği bir odak halini almıştır. Hans-Georg Gadamer’in “ufukların kaynaşması” kuramına dayanarak bu çalışma, yaşlıların sokağa çıkma kısıtlamasını, yaşçı ve yaşçı karşıtı olmak üzere farklı ufuklar çerçevesinden yorumlamaya yönelik bir girişimdir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
The Curfew For Elderly During The Covid-19 Pandemic: Different Perspectives, Different Horizons
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this paper is to display different perspectives and different horizons both younger and older people have in terms of curfew for elderly. These measures have been implemented as a mechanism to control the spread of COVID-19. The pandemic caused not only a community health crisis, but also a social crisis due to the restrictions including social distancing for all people and more importantly curfew for the older people. Since the curfew is limited to people over a certain age, it became an issue of intersection of ageist and anti-ageist discourses. By drawing upon Hans-Georg Gadamer’s theory of “fusion of horizons”, this paper is an attempt to interpret older people’s curfew from two distinct horizons, those of ageist and and anti-ageist.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi