Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 24
 İndirme 6
Çok Boyutlu Yoksulluk ile Ekonomik Büyüme İlişkisi: Türkiye ve Bazı Ülkeler İçin Sistem GMM Analizi (2010-2018)
2021
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Birleşmiş Milletler (BM) ve Oxford Yoksulluk ve İnsani Gelişme Girişimi (OPHI) iş birliği ile her yıl yayımlanan raporda yer alan Küresel Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi (ÇBYE), birçok gelişmekte olan ülkeyi kapsayan çok boyutlu yoksulluğun uluslararası bir ölçütüdür. ÇBYE, her ülkenin kendi içinde sahip olduğu koşullara göre uyarlanabilen ve temel olarak sağlık, eğitim ve yaşam koşulları boyutlarını barındıran fakat farklı boyutları da destekleyen bir yoksulluk ölçüsüdür. Bu çalışmada; 2010-2018 yılları arasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’ndan talep edilen, ‘Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması’ mikro veri setleri kullanılarak, Türkiye için Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi tasarlanmıştır. Bahsi geçen endeks hesaplaması, Alkire-Foster yöntemi (2011) kullanılarak oluşturulmuştur. Ayrıca, Türkiye ile BM ve OPHI’nin yayınladığı raporda yer alan bazı ülkelerin çok boyutlu yoksulluk endeksleri kullanılarak, çok boyutlu yoksulluk ve ekonomik büyüme arasındaki ilişkiyi ortaya koymak için Sistem GMM Tahmincisi ile test edilmesi amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Multidimensional Poverty and Economic Growth: System Gmm Analysis For Turkey and Some Countries (2010-2018)
2021
Yazar:  
Özet:

The Global Multidimensional Poverty Index (MPI), included in the annual report published by the United Nations (UN) and the Oxford Poverty and Human Development Initiative (OPHI), is an international measure of multidimensional poverty that covers many developing countries. The MPI is a measure of poverty that can be adapted to the conditions of each country and basically includes the dimensions of health, education and living conditions, but also supports different dimensions. In this study; between the years 2010-2018, requested from Turkey Statistical Institute (TSI) 'Income and Living Conditions Survey' using micro data sets, Multidimensional Poverty Index is designed for Turkey. The aforementioned index calculation was created using the Alkire-Foster method (2011). Additionally, some countries covered in the report issued by the UN and OPHI with Turkey using multidimensional poverty index, it is aimed to be tested with System GMM Estimator to reveal the relationship between multidimensional poverty and economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.474
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi