Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Developing the Measurement and Evaluation Attitude Scale for Physical Education and Sports Teachers
2020
Dergi:  
International Journal of Psychology and Educational Studies
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to develop a scale that measures the attitudes of physical education and sports teachers towards measurement and evaluation. In this study, scale development principles and steps of DeVellis (2017) were used. Initially, a literature review was conducted, 19 physical education and sports teachers were interviewed in written form and focus group discussion were held with 7 teachers. Certain statements were converted into a format that can be used in the scale form and an item-pool of 73 items was created including positive and negative items. Expert opinions were taken for the draft items, corrections were made in the item pool in line with these expert opinions, and the initial form the scale was created including 58 items. This draft scale was applied to 50 physical education and sports teachers. As a result of the pilot implementation, the scale was put into its final draft form with a total of 58 items, 17 of which were negative. As the conclusion of the reliability and validity tests applied to the Measurement and Evaluation Attitude Scale for Physical Education and Sports Teachers, 34 items were removed from the draft scale and the final form of the scale included 4 factors and 24 items with a variance value of 46.545. The Cronbach Alpha reliability coefficient of the scale was calculated as 0.85.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Psychology and Educational Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 53
Atıf : 6
International Journal of Psychology and Educational Studies