Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
Sınırlı Antibiyotik Seçeneği Olan Stenotrophomonas maltophilia Enfeksiyonlarında Antibiyotik Direnç Profili
2021
Dergi:  
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Stenotrophomonas maltophilia son yıllarda sıklıkla hastane enfeksiyonlarına neden olan fırsatçı bir patojendir. Genel olarak solunum yolu örneklerinden, kandan, idrardan ve drenaj materyallerinden izole edilmektedir. Çoğul antibiyotik direnci nedeniyle bu enfeksiyonların tedavisinde kısıtlı sayıda antibiyotik kullanılmaktadır. Bu çalışmada, izole edilen S. maltophilia suşlarındaki antibiyotik direnç durumunun ve risk faktörlerinin araştırılması amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışmada, Ocak 2018-Haziran 2020 tarihleri arasında çeşitli klinik örneklerden izole edilen S. maltophilia suşlarının dağılımı ve antibiyotik duyarlılıkları incelenmiştir. Suşların identifikasyon ve antibiyotik duyarlılığı, konvansiyonel yöntemler ve VITEK2 otomatize sistemi ile çalışılmıştır. Enfeksiyon için risk faktörlerinin değerlendirilmesinde, hastalara ait demografik ve klinik bilgiler hastane bilgi sisteminden taranmıştır. Bulgular: İzole edilen 300 suşun %46’sı yoğun bakım ünitelerinden, %35.3’ü diğer kliniklerde yatan hastalardan, %18.7’si ise poliklinik hastalarından izole edilmiştir. S. maltophilia üremesi olan 300 hastadan 64’ünün (%21.3) immünsuprese olduğu görülmüştür. Antibiyotik duyarlılıklarına bakıldığında, trimetoprim-sülfametoksazole %1.3, levofloksasine %0.7 oranında direnç gözlenmiştir. Sonuç: Bu çalışmada literatür verilerinden genel olarak daha düşük direnç oranları saptanmıştır. Yoğun bakım ünitesinde yatış ve immünsupresyonun S. maltophilia enfeksiyonları için önemli risk faktörleri olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Antibiotic Resistance Profile in Stenotrophomonas maltophilia Infections with Limited Antibiotic Options
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: Stenotrophomonas maltophilia is a occasional pathogen that has often caused hospital infections in recent years. It is generally isolated from respiratory tract samples, blood, urine and drainage materials. Due to multi-antibiotic resistance, a limited number of antibiotics are used in the treatment of these infections. This study aims to investigate the status of antibiotic resistance and risk factors in isolated S. maltophilia juices. Method: The study examined the distribution and antibiotic sensitivity of S. maltophilia juices, isolated from various clinical samples between January 2018 and June 2020. Identification and antibiotic sensitivity of spots, conventional methods and VITEK2 automation system. In the assessment of risk factors for infection, the demographic and clinical information of the patients is scanned from the hospital information system. Results: 46% of the isolated 300 cases were isolated from intensive care units, 35.3% from patients in other clinics and 18.7% from clinical patients. 64 of the 300 patients with S. maltophilia reproduction (21.3%) were immunosuppressed. In terms of antibiotic sensitivity, trimetoprim-sulfametoxazole was 1.3% and 0.7% resistant to levofloksase. Result: This study found lower resistance rates than literary data generally. In the intensive care unit, it has been concluded that sleep and immune suppression are important risk factors for S. maltophilia infections.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 41
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi