Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 39
 İndirme 5
Tabii Hukuk Anlayışının Klasik ve Modern Dönem Görünümleri Üzerine Bir Karşılaştırma
2021
Dergi:  
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsan haklarının anlamlandırılması noktasında farklı yaklaşımlardan bahsedebilmek mümkündür. Ancak bu kapsamda ortaya çıkan ve az çok çeşitli farklılıklar etrafında görüş bildiren düşünürler, pozitivist tasavvur ile tabii hak anlayışı suretindeki iki temel şemsiyenin altında tahayyül edilebilir. Günümüzde hak ve hürriyetlere bakışın bu kategoriler yönünden daha ziyade ikinci anlayıştan beslendiği görülmektedir. Gerçekten bu bağlamda, kökleri ta antik Yunan düşüncesine değin götürülen son derece güçlü ve istikrarlı bir söylem dikkat çekmektedir. Dolayısıyla bu söylemin, antik ve modern dönemlerdeki özellik arz eden bazı düşünürlerin tabii hukuka uyan yaklaşımları incelenmek suretiyle sınanması yararlı olacaktır. Bu sınama yapılırken, her bir düşünürün fikir ve teorisine uygulanacak belirli kavram setlerinin saptanması gerekir. Bu noktada özellikle eşitlik, mülkiyet ve devlet mefhumları etrafında, ilgili düşünürlerin ortaya koyduğu yaklaşımları tespit etmek ve klasik dönem ile modern zamanlar yönünden bir karşılaştırmaya girişmek ufuk açıcı olmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Tabii Hukuk Anlayışının Klasik ve Modern Dönem Görünümleri Üzerine Bir Karşılaştırma
2021
Yazar:  
Özet:

It is possible to talk about different approaches in terms of human rights. But the thinkers that appear within this scope and express their views around a few different differences can be imagined under the two fundamental shems of the positive design and of course the right understanding. Nowadays, the view of rights and freedoms seems to be feeding from a second understanding rather than the direction of these categories. In fact, in this context, a very strong and stable speech that draws its roots to the ancient Greek thought is remarkable. Therefore, it would be useful to test this saying by examining the approaches of the law of some thinkers that have the characteristics of the ancient and modern times. When this test is done, it is necessary to identify certain set of concepts to be applied to the idea and theory of each thinker. At this point, especially around equality, property, and state, it is open to the horizon to identify the approaches presented by the relevant thinkers and to begin a comparison in the direction of the classical and modern times.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 335
Atıf : 1.452
Hacettepe Hukuk Fakültesi Dergisi