Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Depremin Sosyolojisi: 6 Şubat Felaketinin Toplumsal ve Kültürel Boyutları
2023
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Deprem, dünya genelinde en yaygın gerçekleşen ve tahrip edici gücü en büyük olan doğal felaketlerden biridir. Deprem hem bireysel hem de kurumsal düzeyde toplumsal yapı üzerinde derin izler bırakır. Bu makalede depremlerin, özelde de 6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de 11 ili etkileyen ve 50 binden fazla can kaybına neden olan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli saat 04.17'de yaşanan 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin ve bundan yaklaşık 9 saat sonra meydana gelen Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki ikinci depremin, toplum üzerinde yarattığı etkileri sosyoloji perspektifinden inceleyeceğiz.... Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Erdoğan'ın TRT Akademi Dergisinin "Afet Yönetimi ve Medya" sayısı için kaleme almış olduğu analiz/değerlendirme yazısıdır.

Anahtar Kelimeler:

Sociology of the Earthquake: The Social and Cultural Dimensions of the February 6 Disaster
2023
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

The earthquake is one of the most common natural disasters in the world and has the greatest destructive power. The earthquake leaves profound traces on the social structure at both individual and corporate level. In this article we will examine the effects of earthquakes, especially on 6 February 2023 in Turkey, which affected 11 years and caused more than 50 thousand deaths, the first earthquake of magnitude 7.7 occurring at 04.17 and the second earthquake of magnitude 7.6 occurring about 9 hours later, the social impact on society from the perspective of sociology. Peace is the analysis/evaluation text that Erdoğan has received for the number of "Food Management and Media" by the TRT Academy magazine.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.608
2023 Impact/Etki : 0.225
TRT Akademi