Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 32
 İndirme 17
Ekmeklik Buğday (Triticum aestivum L) Genotiplerinde Farklı Gelişme Dönemlerindeki Kuraklığın Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi
2018
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Farklı seviyede kuraklığın bazı ekmeklik buğday genotiplerinde verim ve verim unsurlarına etkisinin araştırıldığı çalışma TTAE deneme alanında 2008-2009 ve 2009-2010 yıllarında 15 ekmeklik buğday genotipi ile yürütülmüştür. Deneme tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Ana parsellerde kuraklık uygulamaları, alt parsellerde genotipler yer almıştır. Sapa kalkma döneminden fizyolojik olum dönemine kadar farklı bitki gelişme döneminde kuraklık stresi uygulanmıştır. Araştırmada; tane verimi, biyolojik verim, hasat indeksi, metrekarede başak ve başakta başakçık, başakta tane sayısı ve başak uzunluğu karakterleri ve bu karakterler arasındaki ilişkiler incelenmiştir. Kurak koşullar bütün çeşitlerde farklı oranlarda tane verimini düşürmüştür. En yüksek verim Bereket çeşidinde (658.3 kg/da) tespit edilmiştir. Uygulama koşullarında en yüksek verim 763.8 kg/da ile kuraklık stresi uygulanmayan (KS3) parsellerde belirlenmiştir. Tam kuraklık uygulamasında tane verimi %40.1 azalırken, sapa kalkma döneminde %28.0 ve tane dolum döneminde ise %26.2 oranında azalma olmuştur. Ayrıca sapa kalkma dönemindeki kuraklığın tane dolum dönemindeki kuraklığa göre tane verimini daha fazla etkilediği görülmüştür. Sapa kalkma döneminden fizyolojik olum dönemine kadar kuraklık stresi artışına bağlı olarak tane verimi ile biyolojik verim, metrekarede başak ve başakta tane sayısı arasında olumlu ve çok önemli ilişki saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Dryness in Different Periods of Development in Genotypes of Bread (Triticum aestivum L) on Productivity and Productivity Factors
2018
Yazar:  
Özet:

The study, where the effects of different levels of drought on some bread grain genotypes on performance and performance elements were studied, was conducted in the TTAE field of 2008-2009 and 2009-2010 years with 15 bread grain genotypes. The trial parcels divided into random blocks are established 3 repetitively according to the trial pattern. In the main parsels, drying applications, genotypes are included in the lower parsels. During the different periods of plant development, drought stress has been applied from the period of rise to the physiological positive period. In the study; one productivity, biological productivity, harvest index, square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square square. The droughts have reduced their yields in different proportions in all kinds. The highest yield was identified in the Blessed variety (658.3 kg/day). The maximum performance in the application conditions is 763.8 kg/day and determined in non-applicated dry stress (KS3) parsels. In the application of full drought, one production decreased by 40.1%, while in the period of climbing 28.0 and in the period of one filling it decreased by 26.2%. It has also been shown that the drought in the period of climbing has more impact on the output than the drought in the period of one filling. Depending on the increase in dry stress from the period of rise to the physiological positive period, the positive and very important relationship between one productivity and biological productivity, the number of one in square meters and one in square meters has been established.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.749
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi