Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
ALÜMİNYUM HONEYCOMB YAPILARDA DARBE KUVVETLERİNİN OPTİMİZASYONU
2015
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada alüminyum honeycomb yapıların darbe davranışlarına yönelik bir Taguchi modeli oluşturulmuştur. Üç bağımsız değişken (hücre genişliği, hücre yüksekliği ve yapıştırıcı) kullanılarak, bağımlı değişkene(darbe kuvvetleri) etkisi Taguchi karışık dizayn L16 (4*1 2*2) ortogonal dizi ile oluşturulan deney listesine göre düşük hız darbe deneyleri gerçekleştirilmiştir. Deneylerde darbe sonucu absorbe edilen kuvvet değerleri ölçülmüştür. En yüksek en iyi çözüm yaklaşımına göre hücre genişliği için 6,78mm, hücre yüksekliği için 10mm ve yapıştırıcı olarak %1 çok duvarlı karbon nano tüp(mwcnt) takviyeli 1 1 2 faktörlerinde darbe kuvvet değerleri optimum seviyededir. Taguchi yöntemine göre diğer bir sonuçta darbe kuvvetleri üzerinde bağımsız değişkenlerin önem sırası hücre genişliği, hücre yüksekliği ve yapıştırıcı olarak elde edilmiştir. ANOVA sonuçlarına göre seçilen bağımsız değişkenler bağımlı değişkeni %95 güvenilirlikte açıklamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Aluminium HONEYCOMB Manufacturing Strengths Optimization
2015
Yazar:  
Özet:

In this study, a Taguchi model was created for the shock behavior of aluminium honeycomb structures. With the use of three independent variables (cell width, cell height and adhesive), low-speed shock experiments have been carried out according to the test list created with the Taguchi mixed design L16 (4*1 2*2) series of dependency variables (track forces) effect. In the experiments, the strengths absorbed as a result of a blow were measured. According to the highest best solution approach, 6.78mm for cell width, 10mm for cell height and 1% multi-wall carbon nano pipe(mwcnt) supplemented by factor 1 1 2 is at the optimal level. According to the Taguchi method, the other result is the sequence of importance of independent variables on the strike forces as the cell width, cell height and adhesive. According to ANOVA results, the selected independent variables describe the dependent variable with 95% reliability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi