Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 66
 İndirme 22
Hisse Senedi Piyasalarının Zayıf Form Piyasa Etkinliğinin Küresel Ölçekte Karşılaştırılması: G-20 Üyeleri Üzerine Ampirik Bir Çalışma
2020
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma,G-20 üyelerini hisse senedi endekslerinin 07.06.2009 ve 09.02.2020 tarihleri arasındaki haftalık verilerini kullanarak G-20 üyelerinin hisse senedi piyasalarının getiri öngörülebilirliğini, diğer bir ifadeyle zayıf formdaki piyasa etkinliğini karşılaştırma açısından analiz etmektedir. Kim (2009) tarafından geliştirilen doğal bootstrap otomatik varyans oranı testi analizleri neticesinde, Brezilya, Güney Afrika ve Almanya hisse senedi piyasalarının çalışma kapsamındaki tarih aralığında zayıf formda etkin olduğu, dolayısıyla getirilerin öngörülemez olduğu, diğer piyasaların ise zayıf form etkinliğinin (getiri öngörülebilirliğin) periyodik olarak değiştiği bulunmuştur. Brezilya, Güney Afrika ve Almanya'ya ek olarak, Rusya, Fransa, İtalya, ABD, İngiltere ve Kanada hisse senedi piyasalarında tarihsel fiyat hareketleri veya getirileri ile getirilerin tahmin edilebilme şansı oldukça düşüktür. Ayrıca Japonya, Avustralya, Çin, Suudi Arabistan ve özellikle Meksika hisse senedi piyasalarının getiri öngörülebilirlik dönemlerinin diğer piyasalardan daha yüksek olduğu ve bu piyasalarda tarihsel fiyat bilgilerini kullanarak getiri tahmininde başarı şansının oldukça yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Weak-form Market Efficiency Comparison Of Stock Markets On Global Scale: An Empirical Study On G-20 Members
2020
Yazar:  
Özet:

This paper analyzes stock markets of G-20 members in terms of comparing return predictability, in other words, weak-form market efficiency using stock indexes weekly data of the G-20 members between 07.06.2009 and 09.02.2020. As a result of the wild bootstrap automatic variance ratio test analysis developed by Kim (2009), it is found that the stock markets of Brazil, South Africa, and Germany were weak-form efficient in the date range within the scope of the study, so the returns are unpredictable, while the weak-form efficiency (return predictability) of other markets are time-varying. In addition to Brazil, South Africa, and Germany, there is a very low chance to estimate returns with historical price movements or returns in Russia, France, Italy, United States, United Kingdom, and Canada stock markets. It is also found that the return predictability periods of Japan, Australia, China, Saudi Arabia, and especially Mexico’s stock markets are higher than other markets and the chance of success in estimating returns by using historical price information in these markets is quite high.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.504
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi