Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 34
 İndirme 13
The Influence of Advertising on Brand Equity of Chabahar Free Zone Tourism Destination (Iran)
2020
Dergi:  
Istanbul Management Journal
Yazar:  
Özet:

The present empirical research is principally aimed to show the impact of advertisement on the brand equity of Chabahar Free Trade-Industrial Zone (CFZ) of Iran as a tourism destination. The primary data were collected via a 24-item questionnaire possessing a five-point Likert scale. The scales used for the questionnaire were constructed by adapting the expressions used in previous studies. A pilot survey with 20 participants of tourists in CFZ was primarily carried out to examine the suitability of questionnaire structure, content validity, content comprehensiveness, terminology, comprehensibility, convenience, and speed of completing the questionnaire. The statistical population in this study includes all tourists in the CFZ. Since the statistical population is unknown, the probability random sampling technique was used in this study. In total, 384 samples were considered and 155 questionnaires were received. Of the considered questionnaires, 136 valid ones were used for data analysis. To calculate the reliability and ensure the questionnaire’s internal consistency, the Cronbach’s alpha coefficients and composite reliability were utilized. The questionnaire’s validity was verified and approved by the convergent and divergent validity method. In this study, the hypotheses and fitting of the model were examined utilizing structural equation modeling (SEM). Moreover, Smart PLS software was utilize for analyzing the gathered data. In this study, it was proved that advertising has a considerable effect on brand equity. Moreover, the findings showed the importance of advertising in creating brand equity and confirmed that the value of brand equity could be improved by focusing on advertising.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Istanbul Management Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 1.083
2023 Impact/Etki : 0.2
Istanbul Management Journal