Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
 Sesli Dinleme 1
LİSE ÖĞRENCİLERİNİN FİZİKSEL BENLİK ALGISI, BEDEN KOMPOZİSYONU VE FİZİKSEL AKTİVİTE DÜZEYİNİN CİNSİYETE GÖRE İNCELENMESİ
2015
Dergi:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 14-18 yaş lise öğrencilerinde fiziksel benlik algısı, beden kompozisyonu ve fiziksel aktivite düzeyini cinsiyete göre incelemektir. Çalışmaya, Denizli ilinde lise okuyan 313 kız ve 297 erkek olmak üzere toplamda 610 öğrenci gönüllü olarak katılmıştır. Fiziksel benlik algısının belirlenmesinde, Fox ve Corbin (1989) tarafından geliştirilen anket kullanılmıştır. Öğrencilerin beden kompozisyonunu hesaplamak için boy ve beden ağırlığı ölçümlerinden yararlanılmış, fiziksel aktivite düzeylerini bulmak için ise Bouchard üç günlük fiziksel aktivite anketi öğrencilere uygulanmıştır. İstatistik analiz için, Independent t testi kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre; fiziksel benlik algısının alt boyutlarında, beden kompozisyonunda ve fiziksel aktivite düzeylerinde kız ve erkekler arasında anlamlı fark bulunmuştur (p<0,05). Sonuç olarak; erkeklerin kızlara göre fiziksel benlik algılarının, beden kompozisyonlarının ve fiziksel aktivite düzeylerinin daha iyi olduğu bulunmuştur. Bunun sebebi kızların toplum içerisinde edindikleri roller ile sosyo-kültürel etmenler olabilir. Kızların fiziksel olarak daha aktif olmasını sağlayacak ortamlar yaratılmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 275
Atıf : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi