Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
Yumurta Sektöründe Lojistik Uygulamaları ve Türkiye Üzerinde inceleme
2018
Dergi:  
Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede yumurta sektöründeki lojistik uygulamaların analizi ve incelenmesi yapılmış  , lojistiğin önemi gerek tarihsel gerek ise sayısal veriler ile desteklenmiştir . Bu inceleme süresince ilk olarak lojistik yönetiminin tanımı yapılmış ve lojistiğin ve yumurta tavukçuluğunun tarihsel gelişim süreci kronolojik olarak aktarılmıştır. Bununla birlikte dünyada yumurta üretiminin kıtalara göre dağılımı verilerle açıklanıp, Türkiye’deki yumurta sektörünün analizi gerçek hayattan verilerle yapılmış, giderek artan rekabet ve küreselleşme ortamında lojistiğin önemi ve sağlayacağı avantajlar anlatılmıştır. Bununla birlikte yumurta sektöründe kullanılan  lojistik faaliyetler 4 ana başlık içerisinde aktarılmıştır. Bunlar; “Yumurta Sektöründe Taşıma” , “Yumurta Sektöründe Depolama Ve Dağıtım Merkezleri” , “Yumurta Sektöründe Elleçleme” ve son olarak “Yumurta Sektöründe Ambalajlama Ve Paketleme” olarak sınıflandırılıp her biri detaylıca açıklanmış ve lojistik açıdan önemleri ve uygulanma yöntemleri belirtilmiştir. Son bölümde artan dünya nüfusu ile birlikte besin olarak yumurtaya olan ihtiyaç ve bunun sonucunda artan yeni işletme sayısıyla gelen rekabetin sonuçları anlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi