Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 3
Tarihin Tanıklığına Başvurmada Bir Prototip: Fuat Sezgin
2021
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İslam tarihinin farklı zamanlarında kırılmalar meydana gelmiştir. Fakat bütün bu kırılma ve bozulmaların arkasında toplumda yeniden yapılanmaya gidilmiştir. Bu ıslah faaliyetinin inşasında ilim adamları etkin rol oynamışlardır. Tarihte yaşanan bu sancıların ve etkileri sadece mevcut dönemle sınırlı kalmamış istikbalde de görülmüştür. Bugün yaşadığımız dünyada Müslümanların ilim dünyasına katkıları fazla değildir. Fakat bu sürecin böyle gideceği anlamına gelmez. İşte Fuat Sezgin burada devreye girerek “Müslümanların tarihteki tecrübeleri sayesinde yeni bir atılım yapmaları daima mümkündür. Bilim kimsenin tekelinde değildir evrenseldir.” der. Müslümanlar bilim tarihinde nasıl ileri gitmişlerse bugünde meydana gelen baskılara ve kuşatmaya karşı direnebilirler. İslâm bilim aykırılığının iddiasının arka planında sömürgecilik yatmaktadır. Yapılan sömürgeciliğin özel bir ayağı olan oryantalizm tahakküm mekanizmasının ideolojik arka planını oluşturmaktan ibarettir.

Anahtar Kelimeler:

A Prototype in Application for History Witness: Fuat Sessgin
2021
Yazar:  
Özet:

It has occurred in different times of Islamic history. But behind all these breakdowns and disturbances, society has been rebuilt. Scientists have played an effective role in the construction of this activity. These pains and effects in history have only been seen in unlimited stability with the present period. In the world we live today, Muslims have not contributed much to the world of science. But this does not mean that the process will go like that. This is where Fuat Sezgin is active here, “Through the experience of Muslims in history, it is always possible to make a new breakthrough. “Science is not in one’s unity, it’s universal.” and say. Muslims, as they have progressed in the history of science, can resist the pressures and circumcises that occur today. In the background of the claim of Islamic science contradiction, coloniality lies. A special foot of the constructed colonialism is the formation of the ideological background of the orientalism mechanism.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 31
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi