Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 49
 İndirme 11
q-Faktör Modelinin Borsa İstanbul’da Geçerliliğinin Test Edilmesi
2019
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Varlık fiyatlama modelleri, finans literatüründe yıllardır ilgi çeken bir konu olmuştur. Son dönemde, Hou, Xue ve Zhang (2015) tarafından “q-faktör model” olarak adlandırılan yeni bir varlık fiyatlama modeli geliştirilmiştir. Modelde risksiz faiz oranını aşan getiri, piyasa betası, firma büyüklüğü, yatırım ve karlılık faktörleri ile açıklanmaktadır. Bu çalışmada q-faktör modelinin geçerliliği zaman serisi regresyon yöntemi kullanılarak Borsa İstanbul’da test edilmiştir. GRS-F testi sonuçlarına göre, q-faktör modelinin Borsa İstanbul’da geçerli olduğu bulunmuştur. Elde edilen bulgular, dört faktörün tümünün Temmuz 2009 ile Haziran 2016 döneminde Borsa İstanbul’da fiyatlandığını ve q-faktör modelinin beklenen hisse senedi getirilerini tahminlemede kullanılabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Q-Factor Model Validity Testing at the Stock Exchange in Istanbul
2019
Yazar:  
Özet:

Asset pricing models have been a topic of interest in financial literature for years. Recently, a new asset pricing model, called "q-factor model" by Hou, Xue and Zhang (2015) has been developed. The model is described by the return that exceeds the riskless interest rate, the market beta, the company size, the investment and the profitability factors. In this study, the validity of the q-factor model was tested at the Borsa Istanbul using the time series regression method. According to the results of the GRS-F test, the Q-factor model was found to be valid in the Borsa Istanbul. The findings found that all of the four factors were priced at the Stock Exchange in July 2009 to June 2016 and that the Q-factor model could be used to predict the expected share return.

Anahtar Kelimeler:

The Validity Test Of Q-factor Model In Borsa Istanbul
2019
Yazar:  
Özet:

Asset pricing models are the subject that has attracted much attention in finance for years. Recently Hou, Xue and Zhang (2015) developed a new asset pricing model and denominated “q-factor model”. In the model, the excess returns of risk-free rate are explained by market beta, firm size, investment and profitability factors. In this study, the validity of q-factor model in Borsa Istanbul is investigated by using time series regression method. As per GRS-F test results, it is obtained that q-factor model is valid in Borsa Istanbul. The findings revealed that all four factors are priced between July 2009 and June 2016 in Borsa Istanbul and q-factor model can be used in predicting expected returns.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.549
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi