Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
PERİDONTONTAL PATOLOJİLERİN TANISINDA KULLANILAN GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ Bölüm 2: Alternatif Görüntüleme Sistemleri ve Görüntü Analiz yöntemleri
2014
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Radyografiler, periodontal hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan en önemli gereçlerdir. Periodontal dokuların değerlendirilmesinde rutinde kullanılan iki boyutlu görüntüleme sistemleri, alveoler kemikte ortaya çıkan erken dönem değişikliklerin saptanmasında yetersiz kalmaktadır. Her ne kadar, üç boyutlu görüntü oluşturan Bilgisayarlı Tomografi (BT) ve Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi (CBCT) gibi görüntüleme sistemleri kemik defektlerinin 3 boyutlu olarak değerlendirme imkanını bize sunsa da, maliyetlerinin yüksek olması ve hastaya ulaşan radyasyon dozunun konvansiyonel filmlere oranla daha yüksek olması gibi önemli dezavantajları vardır. Tuned aperture computed tomography (TACT) görüntüleme sistemi ya da Optik Coherence Tomografi (OCT) gibi alternatif görüntüleme sistemlerinin periodontitise bağlı olarak kemikte meydana gelen değişikliklerin saptanmasına yönelik yapılan çalışmalar umut vaad etmektedir. Bunun yanı sıra, kemikte meydana gelen değişikliklerin saptanması aşamasında görüntü analiz yöntemlernn kullanımı, minör seviyedeki oluşan densite değişikliklerin bile kalitatif ve kantitatif olarak gözlemleyebilmemizi kolaylaştırmaktadır. Bu derlemenin amacı; periodontitise bağlı olarak alveoler kemikte meydana gelen değişikliklerin erken dönemde saptanmasında kullanılan alternatif görüntüleme ve analiz yöntemlerini değerlendirmektir.

Anahtar Kelimeler:

null
2014
Yazar:  
0
2014
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 496
2023 Impact/Etki : 0.025
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi