Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
COVID-19 Nedeniyle Oluşan Nöropatik Ağrının Yönetimi: Bir Vaka Sunumu
2022
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, COVID-19 sonrası oluşan nöropatik ağrılı bir vakanın yönetimini sunmayı amaçlamıştır. Gereç ve Yöntem: 27 yaşında erkek hasta yüksek ateş, baş ağrısı, nefes darlığı ve halsizlik ile hastaneye başvurdu. Hastanın COVID-19 testi pozitif çıktı ve evde takip edilmeye başlandı. 8. haftadan sonra hasta kıyafetlerini giymekte güçlük, ısı değişikliklerine duyarlılık ve allodini şikayetleri ile nöropatik ağrı tanısıyla fizyoterapi ve rehabilitasyona yönlendirildi. Değerlendirmede, nöropatik ağrı tarama araçları ve Görsel Analog Skalası kullanıldı. Ağrılı alanlar Semmens Weinstein 15 g monofilament ile haritalandı. Tedavide pregabalin ile 6 hafta (günde iki kez, yaklaşık 1 saat) fizyoterapi (klasik masaj ve TENS) uygulandı. Bulgular: Pregabalinle birlikte fizyoterapi uygulamaları hem ağrı şiddetini hem de ağrı alanını azalttı. Sonuç: COVID-19 nedeniyle oluşan nöropatik ağrıda fizyoterapi uygulamaları yararlıdır. Daha ileri çalışmalara ihtiyaç vardır.

Anahtar Kelimeler:

Management Of The Neuropathic Pain Due To Covid-19: A Case Report
2022
Yazar:  
Özet:

Objectives: This study aimed to present the management of a case with neuropathic pain after COVID-19. Materials and Methods: A 27-year-old man presented to the hospital with a high fever, headache, dyspnea, and fatigue. COVID-19 test of the patient was positive and he started to be followed up at home. After the 8th week, the patient had complaints of difficulty in wearing his clothes, sensitivity to temperature changes, and allodynia and was referred to physiotherapy and rehabilitation with the diagnosis of neuropathic pain. Neuropathic pain screening tools and the Visual Analog Scale were used in the evaluation. Painful areas were mapped with Semmens Weinstein 15 g monofilament. In management, 6 weeks (twice a day, approximately 1 hour) of physiotherapy (classic massage and TENS) was applied with pregabalin. Results: Physiotherapy applications with Pregabalin decreased both pain severity and pain area. Conclusion: Physiotherapy applications are useful in neuropathic pain due to COVID-19. Further studies are needed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 1.473
2023 Impact/Etki : 0.114
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dergisi