Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 63
 İndirme 12
OVERVIEW OF THE DEVELOPMENT OF LANGUAGE TERMINOLOGY AND TECHNICAL TERMINOLOGY IN THE ALBANIAN LANGUAGE
2020
Dergi:  
Russian Linguistic Bulletin
Yazar:  
Özet:

For a long time, terminology as a linguistic field has been the subject of research by scholars, both in the context of the general problematic of the Albanian language and in regards to the problematic that the terminology itself encompasses. Albanian technical terminology is related to international terminological systems, as well as new arrivals conditioned by the opening of Albania and Kosovo and their path to integration into international organizations, such as NATO, EU, etc. It is also related to globalization and the powerful impact of English. The history of development motivates the current state of linguistic and technical terminology in close connection with the general lexicon of the Albanian language, with units that are specialized as standardized terms in various fields of technical-technological knowledge. This paper deals with an overview of the beginnings and developments of Albanian linguistic terminology and technical terminology in the Albanian language.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Russian Linguistic Bulletin

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 990
Atıf : 281
Russian Linguistic Bulletin