Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 3
Çiğ Süt Örneklerinin Mikrobiyolojik Kalitesi ve Gıda Patojenlerinin MALTI-TOF MS ile Tiplendirilmesi Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Giresun'da pazarlarda satılan çiğ inek sütü örneklerinin mikrobiyolojik kalitesini belirlemek ve gıda patojenlerini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Örnekler, toplam mezofilik aerobik bakteri, toplam psikrotrof aerobik bakteri, koliform grubu bakteri, Enterobacteriaceae, Micrococcus/Staphylococcus, laktik asit bakterileri, maya ve küf, Salmonella spp., Escherichia coli O157:H7, Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Campylobacter spp. yönünden Food and Drug Administration/Bacteriological Analytical Manual ve International Organization for Standardization yöntemlerine göre incelenmiştir. İzole edilen patojenlerin identifikasyonları, Matriks aracılı lazer dezorpsiyon, iyonizasyon uçuş zamanı kütle spektrometresi ile yapılmıştır. Çiğ inek sütü örneklerinde belirlenen mikroorganizma kolonilerinin ortalama değerleri sırasıyla toplam mezofilik aerobik bakteri sayısı 93 örnekte 5.87 log kob/ml toplam psikrotrof aerobik bakteri sayısı 95 örnekte 5.69 log kob/ml koliform sayısı 12 örnekte 4.85 log kob/ml Enterobacteriaceae sayısı 18 örnekte 4.84 log kob/ml Micrococcus/Staphylococcus sayısı 94 örnekte 5.17 log kob/ml laktik asit bakteri sayısı, 97 örnekte 5.54 log kob/ml ve maya-küf sayısı 73 örnekte 5.16 log kob/ml olarak bulunmuştur. Listeria monocytogenes ve Escherichia coli, 100 çiğ inek sütü örneğinde sırasıyla 6 (%6) ve 34 (%34) olarak bulunmuştur. Salmonella spp., Campylobacter spp., Escherichia coli O157: H7 ve Bacillus cereus saptanmamıştır. Sonuç olarak araştırmada incelenen çiğ inek sütü örneklerinde, istatistiki olarak önemli düzeyde, insan sağlığını tehdit eden bakterilerin varlığı tespit edilmiştir. Bu durumun düzeltilmesi için, üretici, tüketici ve denetleyici kurumlar bazında benzer daha çok sayıda çalışmaların yapılarak kamuoyuna duyurulması gerektiği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Survey Of Raw Milk For Microbiological Quality and Typing Of Foodborne Pathogens By Maldi-tof Ms
2019
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in order to determine microbiological quality of raw cow milk samples sold in public markets and to investigate foodborne pathogens in Giresun. The samples were examined for  total mesophilic aerobic bacteria, total  psychrotroph aerobic bacteria, coliform, Enterobacteriaceae, Micrococcus/Staphylococcus, lactic acid bacteria, yeast and mold, Salmonella spp., Escherichia coli O157:H7, L. monocytogenes, Bacillus cereus, Campylobacter spp. according to Food and Drug Administration/Bacteriological Analytical Manual and International Organization for Standardization methods. Identification of the isolated pathogens was made with Matrix-assisted laser desorption,  ionization time of flight mass spectrometry. The mean values of microorganism colonies detected in raw cow milk samples were as follows: total mesophilic aerobic bacteria count 5.87 log cfu/ml in 93 samples; total  psychrotroph aerobic bacteria count 5.69 log cfu/ml in 95 samples; coliform count 4.85 log cfu/ml in 12 samples; Enterobacteriaceae count 4.84 log cfu/ml in 18 samples; Micrococcus/Staphylococcus count 5.17 log cfu/ml in 94 samples; lactic acid bacteria count 5.54 log cfu/ml in 97 samples, and yeast and mold 5.16 log cfu/ml in 73 samples. Listeria monocytogenes, Escherichia coli were found as 6 (6%) and 34 (34%) in 100 raw cow milk samples respectively. Salmonella spp., Campylobacter spp., Escherichia coli O157:H7 and Bacillus cereus were not detected. As a result; a statistically significant presence of bacteria threatening human health was detected in the raw cow milk samples examined. In order to resolve this problem, it is thought that further similar studies should be conducted on the basis of procuders, consumers and supervisory institutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 514
Atıf : 2.090
Quarter
Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q2
34/73

Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi