Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Primer perkütan girişim öncesi entübe olan ST segment yükselmeli miyokart enfarktüslü hastaların hastane içi sonuçları: Üçüncü basamak merkez tecrübesi
2019
Dergi:  
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Solunum yetmezliği ile komplike olan ST segment yükselmeli miyokard infarktüsü (STEMI) hastane içi ve hastane dışı artmış istenmeyen kardiyovasküler olaylarla (KVO) birliktedir. Çalışmamızda, üçüncü basamak merkezimizde STEMI tanısı ile kabul edilmiş ve entübe edilmiş hastaların hastane içi sonuçlarını ve etki eden faktörleri analiz etmeyi amaçladık. Yöntem: Mayıs 2017 ile Ocak 2019 arasında acil servisde akut ST segment elevasyonlu MI tanısı alan 592 hasta retrospektif tarandı. Primer PKG öncesinde, acil servis veya ambulansda kardiyak arrest nedeniyle entübe edilen hastalar ile entübe edilmeyen hastalar biyokimyasal, kardiyovasküler risk faktörleri, anjiografik özellikleri ile karşılaştırıldı. İstenmeyen KVO, hastane içi ölüm, serebrovasküler inme ve akut stent trombozu olarak tanımlandı. Bulgular: Entübe olan 60 hasta (%70 erkek, ortalama yaş 63.6 ±14.0) ve entübe olmayan 532 hasta (%81 erkek, ortalama yaş 60.2 ±12.1) çalışmaya dahil edildi. Gruplar arasında anjiografik özellikler benzerdi. Entübe olan hastaların %43,3’de, entübe olmayan hastaların %3.6’sında istenmeyen KVO meydana geldi. Çok değişkenli analizde, yaş (OO: 1.065, p<0.001), serum laktat düzeyi (OO: 1.308, p<0.001) ve sol ventrikül ejeksiyon fraksiyonu (SVEF) (OO: 0.946, p<0.001) entübe olan STYME hastaların hastane içi istenmeyen KVO’ların bağımsız öngördürücüsü olarak tespit edildi. Sonuç: Tek merkezli çalışmamız, STYME’lü her 10 hastadan birinin entübe edildiğini, entübe olan 10 hastadan yaklaşık dördünün hastane içi istenmeyen olaylara sahip olduğunu gösterdi.

Anahtar Kelimeler:

Primary percutaneous initiative pre-entube ST segment upward myocardial infarction patients hospitalized results: Third-stage center experience
2019
Yazar:  
Özet:

Target: ST segment, which is complicated with respiratory failure, is associated with increased hospital and non-hospital heart attack (STEMI) with increased unwanted cardiovascular events (KVOs). In our study, we aimed at analyzing the hospitalized outcomes and influential factors of STEMI diagnosis received and enthusiast patients in our third stage center. Method: 592 patients with acute ST segment elevation MI diagnosis in emergency service between May 2017 and January 2019 were scaned retrospective. Before Primary PKG, patients enthusiasted due to heart arrest in emergency service or ambulance and unenthusiasted patients were compared with their biochemical, cardiovascular risk factors, angiographic characteristics. Unwanted KVOs were defined as hospital death, cerebrovascular infarction and acute stent thrombosis. Results: 60 patients with enthube (70% men, an average age of 63.6 ± 14.0) and 532 non-enthube patients (81% men, an average age of 60.2 ± 12.1) were included in the study. Angiographical characteristics were similar among the groups. In 43.3% of enthusiast patients, 3.6% of non-enthusiast patients had unwanted KVOs. In multi-variable analysis, age (OO: 1.065, p<0.001), serum lactate levels (OO: 1.308, p<0.001) and left ventricular injection fraction (SVEF) (OO: 0.946, p<0.001) were identified as an independent predictor of unwanted hospitalized KVOs in STYME patients. Result: Our one-centric study showed that one in every 10 patients with STYME was enthusiast, and that about four in 10 patients with enthusiast had unwanted events in the hospital.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 901
Atıf : 1.221
2023 Impact/Etki : 0.019
Şişli Etfal Hastanesi Tıp Bülteni