Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
Stokastik Talepli Kapasite Kısıtlı Araç Rotalama Problemleri için Bir Kümeleme Algoritması
2022
Dergi:  
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında, tedarik zinciri yönetimi için lojistik problemler çok kritiktir. Araç rotalama problemi, lojistik literatüründe en çok çalışılan kombinatoryal optimizasyon problemlerinden biridir. Gerçek hayat uygulamalarında problemin tüm parametreleri bilinmeyebilir. Bu çalışmada, stokastik talepli kapasite kısıtlı araç rotalama problemi ele alınmıştır. Problemin stokastik yapısını gözlemlemek için müşteri talepleri düzgün ve normal dağılımlar ile analiz edilmiştir. Bu yöntemler, literatürden alınan farklı test problemleri ile GAMS kullanılarak karşılaştırılmıştır. Büyük boyutlu test problemleri için k-ortalamalar algoritmasını içeren kümeleme analizi uygulanmıştır. Elde edilen tüm sonuçlar ayrıntılı olarak gösterilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Clustering Algorithm For The Capacitated Vehicle Routing Problems With Stochastic Demands
2022
Yazar:  
Özet:

In today’s world, logistics problems are crucial for the supply chain management. The vehicle routing problems are one of the most studied combinatorial optimization problems in the logistics literature. In real life applications, all of the parameters of the problem may not be known. In this paper, we considered the capacitated vehicle routing problem with stochastic demands. Uniform and normal distributions were analyzed on customer demands to observe the stochastic nature of the problem. These methods were compared by using GAMS with different test problems which were taken from the literature. The clustering analysis including the K-means algorithm also applied on large-sized test problems. All of the obtained results were presented in detail.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 140
Atıf : 216
2023 Impact/Etki : 0.115
Muş Alparslan Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi