Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
Matematik Öğretmen Adaylarının Cebirsel, Uzamsal, Olasılıksal ve Orantısal Muhakemedeki Başarı Düzeylerinin Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Matematiği muhakeme üzerinde odaklamak için ciddi uğraşlara rağmen, öğrencilerin büyük çoğunluğu matematik öğrenmenin çoğunlukla ezberleme olduğunu düşünmektedirler. Öğrencileri bu algıdan uzaklaştırmak öncelikle öğretmenlerin, temelde ise öğretmen adaylarının sorumluluğundadır. Bu doğrultuda öğretmen adayları çeşitli muhakeme türlerinde yeterli bir düzeye ulaşabilmelidirler. Bu çalışmanın amacı, matematik öğretmen adaylarının cebirsel, olasılıksal, orantısal ve uzamsal muhakeme türlerindeki başarı düzeylerini belirlemek ve bu başarı düzeylerini birbirleriyle karşılaştırmaktır. Araştırmanın deseni, katılımcıların bilgi, beceri, yetenek vb. özelliklerini olduğu gibi betimlemeyi amaçladığı için tarama araştırması olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda, 133 matematik öğretmeni adayına altı açık uçlu problem sorulmuştur. Katılımcıların cevapları, her bir muhakeme türü açısından 0, 1 ve 2 olarak kodlanmıştır. Verilerin analizinde betimsel istatistikler, Friedman testi, Wilcoxon İşaretli Sıralar testi ve Spearman korelasyon analizi kullanılmıştır. Sonuçlara göre, matematik öğretmen adaylarının hem genel hem de muhakeme türü bazında başarıları, alınabilecek en yüksek puan göz önüne alındığında ortalamanın üstündedir. Katılımcıların en başarılı olduğu muhakeme türü cebirsel, en başarısız oldukları muhakeme türü ise uzamsaldır. Bunun yanı sıra, katılımcıların muhakeme türlerindeki bazı başarı düzeyleri arasında anlamlı bir farklılık vardır. Sadece cebirsel-uzamsal, cebirsel-olasılıksal ve uzamsal-olasılıksal muhakeme türleri arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki olduğu gözlenmiştir. Genel anlamda bakıldığında öğretmen adayları her ne kadar başarı gösterseler de her muhakeme türünde aynı başarıyı gösterememektedirler. O yüzden tüm bu muhakeme türlerini birbiriyle ilişkilendiren, birkaçını bir arada kullanmayı gerektiren çalışmalara da eğitim ortamlarında yer verilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Compare the success levels of mathematics teachers candidates in the Gibraltar, Spatial, Probability and Proportional Conversation
2022
Yazar:  
Özet:

Despite serious efforts to focus on mathematics judgment, the vast majority of students think mathematics learning is mostly memory. The responsibility to remove students from this perception is primarily the responsibility of the teachers, and primarily the teachers candidates. In this regard, teachers candidates should be able to reach a sufficient level in various types of judgment. The objective of this study is to determine the success levels of the mathematician candidates in the gabarit, probability, proportional and spatial judgment types and to compare these success levels with each other. The design of the research, the knowledge, skills, abilities, etc. of the participants. It is determined as a scan research because it aims to describe its characteristics as it is. In this context, 133 mathematician candidates were asked for six open-end issues. The participants' answers are coded as 0, 1 and 2 for each type of judgment. In the analysis of the data were used visual statistics, Friedman test, Wilcoxon marked sequence test, and Spearman correlation analysis. According to the results, the success of the mathematician teachers candidates on both general and judgment type is above the average, taking into account the highest possible score. The type of judgment in which the participants are most successful is the type of judgment in which the participants are most successful and the type of judgment in which they are most failed is the type of judgment in which the participants are most successful. In addition, there is a significant difference between some levels of success in the judgment types of participants. It has been observed that there is only a statistically meaningful relationship between the types of judgment of the jurisdiction, the jurisdiction, the jurisdiction, and the jurisdiction of the jurisdiction. In general, the teaching candidates don’t show the same success in every type of judgment, even though they are successful. Therefore, the work that connects all these types of judgment with each other requires the use of several together should also be placed in the educational environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.144
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences